x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANCHETĂ/Fiul lui Roşca Stănescu s-a sinucis

ANCHETĂ/Fiul lui Roşca Stănescu s-a sinucis

de Miruna Pasa Petru    |    Mara Raducanu    |    06 Ian 2009   •   00:00

Fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, fostul deputat Mircea Stănescu, s-a sinucis ieri seară. Surse judiciare ne-au declarat că acesta s-ar fi împuşcat mortal în apartamentul său din Bucureşti.



Autorităţile au fost anunţate chiar de avocatul lui Mircea Stănescu, Cătălin Dancu, cel care a descoperit trupul neînsufleţit în dormitorul casei, în jurul orei 20.15. Apărătorul se dusese să verifice de ce fiul jurnalistului era de negăsit şi a spart uşa imobilului, cu acordul tatălui victimei, Sorin Roşca Stănescu. Procurorii şi poliţiştii au efectuat aseară cercetarea la faţa locului, în timpul căreia a fost găsită şi posibila armă, un pistol aflat lângă trupul neînsufleţit. Corpul lui Mircea Stănescu a fost dus apoi la INML "Mina Minovici" pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului şi orice alt element care ar putea ajuta mersul anchetei.

Mircea Stănescu era cercetat penal pentru că, la data de 27 decembrie 2008, ar fi accidentat mortal cu maşina un bărbat care traversa bulevardul Barbu Văcărescu din Capitală pe trecerea de pietoni. Iniţial, o altă persoană aflată în autoturism, prietena lui Stănescu, declarase că se afla la volan. Martorii oculari au răsturnat însă mersul anchetei după ce au susţinut că maşina era condusă de un bărbat care a plecat imediat de la locul accidentului. Fiul jurnalistului urma să fie chemat la audieri, la data de 12 ianuarie. Mircea Stănescu avea 39 de ani, era membru al Uniunii Scriiitorilor şi fusese deputat în legislatura 2004-2008.


"Avem de-a face cu o tragedie, e încă o victorie a presei de investigaţie din România care în loc de o victimă a produs două. Ce a facut Mircea Stănescu era problema lui, şi problemele de acest gen se rezolvă la tribunal", a declarat Victor Ciutacu, invitat la emisiunea Sinteza Zilei.

"Deocamdată nu avem nicio certitudine că Mircea Stănescu era la volan, e posibil să fi produs un accident în noaptea respectivă şi, în acest caz trebuia să răspundă în faţa justiţiei", a spus Victor Ciutacu.

Acest "carnaval făcut în jurul accidentului, ca şi la cel al lui Ludovic Orban, a fost un adevărat linşaj. Justiţia nu se face la televizor şi nici în stradă, dacă era vinovat trebuia să răspundă în faţa legii", a subliniat Victor Ciutacu.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: observator stanescu