x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta în cazul tragediei aviatice de la Tuzla, în care au murit 12 militari, va fi reluată

Ancheta în cazul tragediei aviatice de la Tuzla, în care au murit 12 militari, va fi reluată

07 Ian 2012   •   12:44
Ancheta în cazul tragediei aviatice de la Tuzla, în care au murit 12 militari, va fi reluată

Judecatorii Tribunalului Militar au cerut noi investigatii in dosarul Tuzla, dupa ce rudele unora dintre cei 12 militari decedati in urma prabusirii avionului AN-2, in luna iulie 2010, au contestat rezultatele anchetei.

Familiile militarilor decedati cer sa afle cauzele reale ale accidentului, informeaza Realitatea TV.

Un avion AN-2, apartinand Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de parasutare, s-a prabusit la 5 iulie 2010, pe aerodromul Tuzla. In catastrofa aviatica si-au pierdut viata patru militari din cadrul Fortelor Aeriene si opt din cadrul Fortelor Navale, cu varste intre 22 si 49 de ani.


Anchetatorii au stabilit ca prabusirea avionului militar s-a produs din cauza unor defectiuni tehnice (cedari de material), defectiuni care nu puteau fi prevazute.

Imediat dupa producerea accidentului de la Tuzla, in iulie 2010, avioanele AN 2 au fost oprite de la zbor, iar in prezent s-a decis ca acestea sa nu mai fie folosite de Armata Romana.

×