x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetă penală la Piatra Neamţ după difuzarea imaginilor cu poliţistul bătăuş. Comisarul Filip a demisionat (VIDEO)

Anchetă penală la Piatra Neamţ după difuzarea imaginilor cu poliţistul bătăuş. Comisarul Filip a demisionat (VIDEO)

20 Mar 2014   •   12:08
Anchetă penală la Piatra Neamţ după difuzarea imaginilor cu poliţistul bătăuş. Comisarul Filip a demisionat (VIDEO)

Biroul Intern al IPJ Neamţ a demarat o anchetă penală pentru a stabili cine sunt poliţiştii care au difuzat imaginile în care şeful Poliţiei Piatra Neamţ apare lovind, în instituţie, o minoră suspectată de tâlhărie.

Comisarul şef Paul Tablan, inspectorul şef al IPJ Neamţ a declarat Agerpres că poliţiştii în cauză vor fi acuzaţi, potrivit articolului 34 din noul Cod Penal, de difuzarea unor informaţii care nu sunt destinate publicului. Pentru fapta comisă, cei vinovaţi riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani.

"Este o anchetă penală şi disciplinară în curs în urma căreia vom stabili cine a difuzat acele imagini. Cercul de suspecţi este destul de larg în condiţiile în care pe fiecare tură sunt un ofiţer şi un subofiţer, iar înregistrării imaginilor, pe 8 martie şi până la difuzarea acestora, pe 19 martie au trecut 11 zile. Dar există criminalişti de specialitate care vor stabili autorii", a declarat comisarul şef Paul Tablan.

Inspectorul şef al IPJ Neamţ a adăugat că odată cu demisia din funcţia de comandant al Poliţiei Piatra Neamţ a comisarului şef Cezar Filip, comanda unităţii a fost preluată de adjunctul acestuia, comisarul şef Mircea Bejenariu.

"Vom vedea dacă acesta va fi numit interimar la comanda Poliţiei Piatra Neamţ sau un alt ofiţer", a declarat inspectorul şef al IPJ Neamţ.

Miercuri seara, la Piatra Neamţ au ajuns doi ofiţeri din cadrul Biroului Intern al Poliţiei Române care au preluat cazul.

Comisarul şef Cezar Filip este cercetat penal şi disciplinar după ce a fost filmat în interiorul secţiei de poliţie lovind o minoră de mai multe ori.

Miercuri, după apariţia imaginilor pe internet, comisarul şef Cezar Filip a intrat în concediu medical până pe 28 martie, iar în cursul serii şi-a anunţat demisia din funcţia de comandant al Poliţiei Piatra Neamţ.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de purtare abuzivă.

În imaginile datate 8 martie, în jurul orei 12.50, şi filmate de camera de supraveghere montată în interiorul unui birou al Poliţiei Piatra Neamţ se observă cum comisarul şef Cezar Filip intră şi o loveşte o minoră cu palma peste faţă. Apoi, acesta o loveşte cu piciorul în spate şi din nou de două ori cu palma peste cap. în final, o ia de minoră de păr şi o trage din colţul în care se refugiase, dar fata se retrage în colţul opus al camerei. De aici, şeful Poliţiei Piatra Neamţ o scoate tot de păr din cameră.

La întreaga scenă a asistat un alt ofiţer de poliţie, dar care nu a intervenit şi asupra căruia s-a luat măsura cercetării disciplinare pentru că nu a anunţat comanda IPJ Neamţ despre incident. De asemenea, acesta este parte în dosarul penal.

Potrivit conducerii Poliţiei Neamţ, minora agresată are 14 ani şi a fost deseori cercetată pentru furturi din buzunare şi tâlhării însă potrivit legii nu răspunde penal pentru faptele comise.

Minora a fost cercetată şi în dosarul de omor comis asupra actorului Constantin Ghenescu, fiind complicele unui tânăr care a fost arestat pentru crima comisă

×