x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta politistilor camatari este in impas

Ancheta politistilor camatari este in impas

03 Mar 2004   •   00:00

Scandalul politistilor camatari nu pare a avea un final previzibil.

Ceea ce parea a fi doar o formalitate, respectiv ancheta administrativa dispusa de comisarul-sef Aurel Vladulescu, se dovedeste a se transforma intr-o complicata investigatie datorita piedicilor aparute chiar din partea victimelor. Pietraru Anisoara, una dintre debitoarele politistului Ghiocel Magercu, si-a schimbat total depozitia. De aceea, echipa de control nu poate finaliza cercetarea cu o concluzie. Initial...

...Pietraru a povestit cu lux de amanunte cum a imprumutat bani cu camata de la Magercu in fata ofiterilor desemnati sa ancheteze cazul. La numai o zi dupa ce femeia a declarat totul, o echipa a redactiei noastre a incercat sa o contacteze pe doamna Pietraru in vederea realizarii unui interviu. Aflam de la sotul victimei ca aceasta plecase impreuna cu sotia lui Magercu la scurt timp inaintea sosirii noastre. Pietraru Ion ne-a povestit insa ca au fost terorizati de politist, caruia ii dadeau 8 milioane de lei lunar. Cat despre vizita intempestiva a sotiei politistului, Pietraru nu considera ca va fi de natura a-i descuraja sotia:

A intors-o ca la Ploiesti

Surse judiciare sustin ca Pietraru si-a schimbat total declaratiile date initial. Nu stim carui fapt se datoreaza aceasta manevra: amenintarilor subtile sau promisiunilor de renuntare la dobanzile exorbitante? Cert este ca politistii au intrat in impas si nu au reusit sa finalizeze ancheta administrativa in cursul zilei de ieri, asa cum era programat. Comisarul-sef Aurel Vladulescu ne-a declarat ca va sesiza oricum comisia de disciplina din cadrul IPJ Ialomita, care va decide cu privire la comportamentul consilierului juridic. (Mihai Enciu)

×
Subiecte în articol: observator