x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andreea Berecleanu: “Pe bunicul meu, torţionarul Ion Ficioru îl cunoaşte foarte bine” (VIDEO)

Andreea Berecleanu: “Pe bunicul meu, torţionarul Ion Ficioru îl cunoaşte foarte bine” (VIDEO)

19 Sep 2013   •   21:16
Andreea Berecleanu: “Pe bunicul meu, torţionarul Ion Ficioru îl cunoaşte foarte bine” (VIDEO)

“Infometati, infrigurati, batjocoriti, umiliti si batuti”, asa a inceput stirea prezentata de Andreea Berecleanu, la Observatorul orei 19,00 de joi seara, vorbind despre miile de oameni care au facut inchisoare la Periprava.
Intre detinuti, s-au aflat si celebrul actor Mitica Popescu, dar si bunicul Andreei, economistul Nicolae Berecleanu, care a ispasit sase ani de inchisoare politica si a supravietuit acelor orori.
Fostul comandant al Coloniei de Muncă de la Periprava, Ion Ficioru, traieste in Bucuresti si primea, pana ieri, o pensie de 5000 RON.
Joi seara, Andreea Berecleanu a vorbit la Observator, despre bunicul sau. “Pe bunicul meu, comandantul Ion Ficioru il cunoaste foarte bine. Fusese director de banca in Galati si era considerat un intelectual, un lider de opinie, avea simpatii liberale  si opinii anticomuniste. Trebuia eliminat prin aceasta epurare politica”, a spus Andreea Berecleanu, apoi a adaugat. “Bunicul meu avea o vorba: Dumnezeu pedepseste, DUmnezeu tamaduieste. Eu cred ca a iesit din inchisoare vindecat”.


×
Subiecte în articol: Andreea Berecleanu