x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andrei Plăcintă, mesaj video pe Facebook înainte de încarcerare. Tânărul s-a predat la Poliţia Timiş

Andrei Plăcintă, mesaj video pe Facebook înainte de încarcerare. Tânărul s-a predat la Poliţia Timiş

05 Noi 2013   •   09:53
Andrei Plăcintă, mesaj video pe Facebook înainte de încarcerare. Tânărul s-a predat la Poliţia Timiş
UPDATE 10:55 - Fiul fostului senator Sorina Plăcintă, Andrei, condamnat definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj, s-a predat, marţi dimineaţă, la Poliţia Timiş.  Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mirela Drăghicioiu, Andrei Plăcintă a mers la sediul Poliţiei Judeţene marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, pentru a se preda.

El a fost dus în arestul Poliţiei Judeţene Timiş, iar în zilele următoare va fi transferat la penitenciarul din Timişoara.
-------------------------------------

Fiul fostului senator Sorina Plăcintă a fost condamnat definitiv luni seara la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii Supreme şi este definitivă.

"Am primit 4 ani şi jumătate cu executare începând acum. Ne mai vedem", a scris Andrei Plăcintă pe Facebook, după aflarea sentinţei.

În această dimineaţă, fiul fostei senatoare a postat pe Facebook, de lângă Timişoara, un filmuleţ cu mesajul "Pa, pa, băieţi!".

Clicj AICI pentru a vedea mesajul video postat de Andrei Plăcintă

Magistraţii Curţii de Casaţie au hotărât, la judecarea recursului la hotărârea Curţii de Apel Bucureşti , condamnarea lui Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare PNL Sorina Plăcintă, la patru ani şi jumătate de închisoare, cu executare, pentru tentativă de omor calificat. Hotărârea este definitivă.

n luna iunie 2011, Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, în legătură cu incidentul din 6 decembrie, când și-a agresat prietena.

Procurorii au stabilit că, în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînțelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta și a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota și plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota și spărgând luneta.

În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbați, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault , s-a urcat de mai multe ori cu mașina pe trotuar, cu intenția vădită de a-i lovi. În aceste condiții, în timp ce încerca să se țină cu mâinile de capota mașinii, unul dintre bărbați a căzut în fața autoturismului, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în față și în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice care au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgență București și au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorii au stabilit că un alt bărbat, rămas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc , cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Andrei Plăcintă, în încercarea de a-l determina să înceteze acțiunile violente.



×