x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andrei Tinu, muşcat sâmbătă de o viperă cu corn, se află la Terapie Intensivă

Andrei Tinu, muşcat sâmbătă de o viperă cu corn, se află la Terapie Intensivă

28 Noi 2011   •   06:29
Andrei Tinu, muşcat sâmbătă de o viperă cu corn, se află la Terapie Intensivă

Andrei Tinu, internat dupa ce a fost muscat de o vipera, se afla in prezent la Sectia de Terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca, dar este in stare stabila, sub supraveghere. Purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Oprita a declarat ca inca nu s-a hotarat daca Andrei va fi supus astazi unei noi interventii chirurgicale.

"Pacientul este stabil, mananca, local i se schimba pansamentele. Nu s-a luat o deciziei privind o noua interventie la care sa fie supus luni", a spus medicul Bogdan Oprita, citat de Mediafax. El a precizat ca edemul de la mana la care a fost muscat de vipera nu se retrage imediat, ci in trei - patru zile.

"Dupa ce fenomenele generale au fost stinse, medicii se concentreaza acum pe fenomenele locale, din zona inciziilor, pentru a evita orice posibila infectie locala care s-ar putea extinde", a mai spus Bogdan Oprita.

Andrei Iucinu Tinu, in varsta de 26 de ani, a fost internat de urgenta sambata, la Spitalul Floreasca din Capitala, dupa ce a fost muscat de vipera. Tinu a fost operat sambata noapte, dupa ce starea lui s-a agravat.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca declara ca hematomul suferit la o mana s-a extins inspre umar, astfel ca a fost necesara o interventie de decompresie pentru degajarea veninului.

In 2010, Andrei Iucinu (fiul ziaristului Dumitru Tinu), impreuna cu patru prieteni, a pus la cale o afacere mai putin obisnuita: au construit o crescatorie de vipere cu corn in Lunca Dunarii, in apropiere de Giurgiu.

"Veninul viperei cu corn este extrem de cautat in toata lumea, dar mai ales in Europa. Desi periculos, putand fi letal pentru oameni, veninul viperei cu corn este extrem de folositor pentru industria farmaceutica. O vipera ammodytes produce anual aproximativ 1,5 grame de venin cristalizat, care, in functie de puritate, poate scoate din buzunarele eventualilor clienti sume cuprinse intre 500 si 2.000 de euro, ajungandu-se uneori chiar si la 2.500 - 3.000 de euro. Pe de alta parte, ingrijirea reptilelor nu este costisitoare", declara, in 2010, Andrei Iucinu.

×