x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andronescu: Baza de date a Inspectoratului Şcolar Dolj, ştearsă din computere

Andronescu: Baza de date a Inspectoratului Şcolar Dolj, ştearsă din computere

29 Mai 2009   •   00:00

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, astăzi, la Craiova, că a fost informată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj că baza de date a instituţiei a fost ştearsă din computere, înainte de a fi preluată de noii inspectori.

Ecaterina Andronescu a afirmat că a aflat de dispariţia bazei de date ieri seară, la o întâlnire cu noua conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi că acest caz este fără precedent.

"Am aflat aseară despre dispariţia bazei de date. Mi se pare absolut anormal. Acela era un bun public, nu al celui care l-a şters. Cred că acest lucru nu trebuie şi nu poate să rămână aşa", a declarat Ecaterina Andronescu, citată de Mediafax.

Potrivit ministrului, inspectorul şcolar general Lelioara Nicola a solicitat unui apropiat să salveze informaţiile din calculatoarele instituţiei, însă datele erau şterse concomitent din computere.

"Doamna inspector mi-a spus că s-a gândit la un moment dat că să nu dispară baza de date şi a rugat pe cineva să salveze ce era prin computere şi a constat că se ştergea pe bază ce încerca să salveze. Este absolut înfiorător. Nu mi se pare normal", a spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a afirmat că a solicitat conducerii ISJ Dolj să sesizeze organele de cercetare în cazul dispariţiei bazei de date.

"Noi nu avem instrumentele necesare, dar sunt organe abilitate care pot să facă acest lucru. Inspectoratul va face sesizarea. Acea bază conţinea toate documentele din inspectorat, situaţia statistică, câţi elevi sunt în fiecare şcoală, câţi profesori şi aşa mai departe", a declarat Andronescu.

Întrebată dacă au mai fost cazuri în ţară în care să dispară baza de date a unui inspectorat, Ecaterina Andronescu a spus: "Nu am mai avut asemenea cazuri. Este fără precedent. Datele dintr-un computer nu sunt datele personale ale celui care utilizează acel computer".

Fostul inspector general al ISJ Dolj, Diana Buşoi, a declarat, astăzi, că ministrul Educaţiei a fost dezinformat de noua conducere a inspectoratului.

"Doamna ministru este dezinformată de actuala conducere a inspectoratului. Spun că a dispărut baza de date de la inspectorat doar pentru a acoperi incompetenţa noilor inspectori pe care i-au adus Este o găselniţă. După ce că i-au dat într-o zi afară, acum îi şi denigrează pe vechii inspectori", a declarat Buşoi.

Ea spune că baza de date a inspectoratului se găseşte la administratorul de reţea al ISJ Dolj.

"Baza de date este la informaticianul inspectoratului, unde o pot găsi şi acum. Noii inspectori au semnat procesele-verbale de predare-primire cu vechii inspectori. S-au dat toate documentele gestionate, acele bibliorafturi cu programele inspectoratului, cu documentele, iar noii inspectori le-au primit", a mai spus Buşoi.

Conform sursei citate, neînţelegerile legate de dispariţia bazei de date ar fi putut fi generate de faptul că noii inspectori au solicitat şi documentele personale care se găseau pe calculatoarele vechii echipe de conducere a ISJ Dolj.

"Probabil că noii inspectori şi-ar fi dorit ca şi documentele personale, rapoarte pe care vechii inspectori şi le făcuseră şi erau în calculatoare să le ia. Acele documente sunt personale şi nu puteau să le ia", a adăugat Diana Buşoi. (V.A.)

×