x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protestele poştaşilor BLOCHEAZĂ pensiile. 14 oficii din Capitală sunt închise. Şi poştaşii din Cluj au întrerupt lucrul

Protestele poştaşilor BLOCHEAZĂ pensiile. 14 oficii din Capitală sunt închise. Şi poştaşii din Cluj au întrerupt lucrul

14 Mai 2013   •   09:32
Protestele poştaşilor BLOCHEAZĂ pensiile. 14 oficii din Capitală sunt închise. Şi poştaşii din Cluj au întrerupt lucrul
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
UPDATE 10:20 - Liderul de sindicat din cadrul Poştei Cluj, Carol Şinka, a declarat că au intrat în grevă spontană angajaţii de la cel puţin şase oficii poştale din Cluj-Napoca, Câmpia Turzii şi Dej.

"Peste o sută de angajaţi din cel puţin şase oficii poştale din Cluj-Napoca - oficiile nr. 1, 13, 11 şi 6, dar şi de la două oficii din Câmpia Turzii şi Dej - au declanşat o grevă spontană, în semn de solidaritate cu colegii din Bucureşti, dar şi în semn de protest faţă de diminuarea normelor de lucru. Este vorba despre angajaţii din tura de dimineaţă care au încetat activitatea şi au ieşit în faţa sediilor oficiilor, dar şi de factori poştali", a spus Şinka, potrivit Mediafax.

El nu a putut preciza cât va dura acţiunea de protest.
................................

Mii de oameni nu-şi vor putea primi astăzi pensiile dacă poştaşii vor continua protestele. Liderul filialei Bucureşti a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română, Marian Ciubeică a spus că oficiile poştale 39, 35, 7, 53, 61, 6, 8, 38, 72, 20, 12, 82, 10 şi 4 din Capitală sunt închise în acest moment, alte unităţi urmând să fie închise.

Preşedintele filialei Bucureşti a SLPR susţine că după protestele de luni nu a existat nicio reacţie din partea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română, "nici măcar un telefon", ceea ce face ca nemulţumirea oamenilor să crească.

"Este pentru prima oară în 23 de ani când se întâmplă aşa ceva", a spus Marian Ciubeică.

Abgajaţii Poştei au refuzat să plece pe teren, nemulţumiţi de reducerea orelor de lucru şi, implicit, a salariilor cu până la 50%.  Oamenii nu vor să lucreze deoarece conducerea Poştei nu a discutat cu ei despre reducerile salariale şi despre disponibilizări.

Poşta Română este una dintre companiile scoase la privatizare în această primăvară.  Are peste 7.000 de oficii poştale şi 32.000 de angajaţi.

Numărul de angajaţi ai Poştei Române şi salariile din companie vor scădea în perioada următoare, ca urmare a diminuării volumului de prestaţii poştale, la nivel naţional şi internaţional, potrivit operatorului de profil, deţinut de Ministerul Comunicaţiilor.

Conducerea Poştei Române, de comun acord cu salariaţii, caută soluţii pentru a păstra echilibrul între drepturile salariale şi volumul de muncă.


×
Subiecte în articol: protest posta romana