x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajaţii RATB ies, miercuri, în stradă. "Nu vrem să ajungem şomeri, cerşetori sau căpşunari!"

Angajaţii RATB ies, miercuri, în stradă. "Nu vrem să ajungem şomeri, cerşetori sau căpşunari!"

17 Dec 2013   •   13:32
Angajaţii RATB ies, miercuri, în stradă. "Nu vrem să ajungem şomeri, cerşetori sau căpşunari!"
Sursa foto: b365.ro

Miercuri, circa 300 de persoane vor protesta în fața sediului Regiei Autonome de Transport București (RATB), pentru a-și manifesta nemulțumirea față de situația actuală a Regiei, dar și față de persoanele care și-au depus candidatura pentru conducerea RATB. 

”În ziua de 18 decembrie, între orele 13:00 şi 15:00, la sediul central RATB, se va desfăşura o adunare publică organizată de către Asociatia Profesională a Transportatorilor APT, Sindicatul Transportatorilor APT din RATB (Autobazele Militari și Titan), Sindicatul Realitatea URAC și Sindicatul Șoferilor din RATB (Autobaza Floreasca). La adunare vor participa circa 300 persoane. Scopul adunării publice îl constituie interpretarea unilaterală a contractului colectiv de muncă de la RATB și lipsa unui plan pe termen mediu și lung pentru funcționarea RATB”, anunță reprezentanții APT, într-un comunicat de presă, citat de B365.ro.

Cei aproximativ 300 de angajați care vor protesta miercuri în faţa sediului cer:

”1. Păstrarea locurilor de muncă - nu vrem să ajungem șomeri, cerșetori sau căpșunari.

2. Demararea unui program guvernamental de construcții de tramvaie la URAC care va avea dublă utilitate: asigurarea locurilor de muncă pentru colegii noștri din URAC și înnoirea parcului de tramvaie uzat 100%.

3. Îmbunătățirea condițiilor de muncă și recunoașterea bolilor profesionale.

4. Directori competenți, nu ,,băieți deștepți", care au devalizat bănci, au distrus SNC CFR sau au instituit sisteme de șpăgi în vămi.

5. Un program de management strategic pe termen mediu și lung pentru funcționarea și dezvoltarea RATB.

6. Apărarea patrimoniului aflat în folosința RATB de grupurile de interese politico-financiare.

7. Un transport local civilizat demn de o capitală europeană, care sa nu mai fie căpușat de firme de maxi-taxi care folosesc trasele și stațiile RATB cu acordul grupurilor de interese politico-financiare.

8. Participarea la negocieri ca observatori. Sindicatul reprezentativ se împotrivește, pe motiv că îi înregistrăm. Ce au de ascuns? De când sindicatul reprezentativ merge singur la negocieri pierde drepturile salariaților pe bandă rulantă, dar câștigă influență asupra cheltuirii banilor Regiei”, anunță reprezentanții APT.

×
Subiecte în articol: ratb angajati ratb transportatori greva