x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANI: Adi Minune, tranzacţii suspecte de 900.000 de euro

ANI: Adi Minune, tranzacţii suspecte de 900.000 de euro

12 Apr 2011   •   10:18
ANI: Adi Minune, tranzacţii suspecte de 900.000 de euro

160760-.jpgReprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Intergritate au sesizat ANAF în legătură cu declaraţia de avere a manelistului Adrian Simionescu, cunoscut sub numele de Adi Minune. Acesta a realizat tranzacţii bancare suspecte de circa 900.000 de euro şi nu poate justifica alţi 100.000 de euro.

Singurele venituri declarate ale lui Adrian Minune sunt banii din indemnizatia de consilier local, scrie antena3.ro. Acesta nu a declarat banii primiţi pentru muzica pe care o face. Autorităţile au extins verificare si pentru alţi membrii ai familiei.

Constatările făcute de A.N.I. în cazul lui Adi Minune:

- existenţa unei diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de Consilier Local

-existenţa unor tranzacţii bancare suspecte în valoare de 455.323 euro şi respectiv de 344.208 euro

- elemente privind posibila încalcare a obligaţiilor fiscale privind veniturile din activităţi comerciale, din salarii şi din drepturi de proprietate intelectuală

-încălcarea dispoziţiilor privind declararea în termenul legal a dobândirii unui teren în vederea impozitării

Inspectorii ANI au sesizat Comisia de Cercetare în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de Consilier Local.

De asemenea, inspectorii vor sesiza Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Primăria Comunei Afumaţi, Judeţul Ilfov.

×
Subiecte în articol: observator anaf adi minune