x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANI cere anchetarea deputaţilor Cindrea şi Kerekes pentru angajarea ilegală a rudelor

ANI cere anchetarea deputaţilor Cindrea şi Kerekes pentru angajarea ilegală a rudelor

27 Sep 2011   •   07:04
ANI cere anchetarea deputaţilor Cindrea şi Kerekes pentru angajarea ilegală a rudelor

Inspectorii de integritate au sesizat Parchetul instantei supreme cu privire la faptul ca deputatii Ioan Cindrea (PSD) si Karoly Kerekes (UDMR) si-au angajat rudele in cadrul birourilor parlamentare proprii, incalcand astfel regimul conflictului de interese.

In urma evaluarilor demarate in luna noiembrie 2010, s-a constatat ca Ioan Cindrea, deputat PSD, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea sotiei sale, Amalia Cindrea, in perioada 05.10.2009 - 01.02.2011, in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 34 Sibiu. Beneficiul obtinut in perioada 05.10.2009 - 01.02.2011 de catre aceasta a fost de 35.061 lei (aproximativ 8.138 euro), inforomeaza Agentia Nationala de Integritate, potrivit Mediafax.

Citeste si Ioan Cindrea, despre ancheta ANI: Este o manipulare grosolana!

In ceea ce-l priveste pe Karoly Kerekes, deputat UDMR, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Szilard Kerekes, in perioada 2006 - 2010, si a sotiei sale, Ildiko Susana Kerekes, in perioada 2004 – 2009, in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 28 Mures. Beneficiul obtinut in perioada 2004 - 2010 de catre cei doi a fost de 99.083 lei (aproximativ 23.000 de euro).

Beneficiul patrimonial total, obtinut de rudele celor doi deputati in urma angajarii prin nerespectarea regimului juridic al conflictul de interese, a fost in cuantum de 134.144 lei (aproximativ 31.138 euro).

In acest context, ANI a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu privire la posibila savarsire de catre cei doi deputati a infractiunii de conflict de interese.

Totodata, inspectorii de integritate au facut demersuri pentru anularea contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective, arata ANI.

×