x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANL Sinaia: Blocuri în paragină

ANL Sinaia: Blocuri în paragină

de Laura Calciu    |    21 Iul 2009   •   00:00
ANL Sinaia: Blocuri în paragină

În plin sezon de cumpărături sub sloganul "Prima casă", visul tinerilor din Sinaia de a se muta anul acesta în apartament nou s-a spulberat. Trei blocuri ANL, situate la intrarea în cartierul Platou-Izvor, ar fi trebuit să fie gata la finele lunii iunie, dar de la începutul anului nu s-a mai mişcat nici un sac de ciment. Se pare că firma constructoare, Conired Pucioasa, a dat faliment, deşi a luat un milion de euro în avans pentru lucrările începute la data de 20.06.2007 .



"Firma a dat faliment. Acum şantierul e părăsit. Noi am trimis la Bucureşti nenumărate adrese. Blocurile nu trebuie lăsate aşa mult timp, pentru că apoi nu mai sunt construcţiile rezistente. Priviţi în ce hal sunt acum! Vom continua să trimitem adrese ANL", ne-a declarat Vlad Oprea, primar al oraşului Sinaia.

În cele trei blocuri ANL urmau să fie amenajate 70 de garsoniere şi apartamente cu două camere pentru cei din Sinaia.
Cum totul a fost lăsat în paragină, tinerii şi persoanele aflate în situaţii speciale în una dintre cele mai apreciate staţiuni montane din ţară, care ar fi trebuit să se mute până la sfârşitul acestui an, au fost înştiinţate că termenul de predare nu va putea fi respectat.

"Pentru aceste garsoniere şi apartamente avem depuse peste 1.000 de cereri. Nu am putut primi nici un dosar, întrucât multe dintre acte expiră", ne-a declarat Mădălina Roşu, purtător de cuvânt la Primăria Sinaia. Locuitorii sunt extrem de dezamăgiţi. "Eu stau acum cu chirie. Am făcut cerere şi abia aşteptam să mă mut. Nu mai am speranţă", ne-a spus Cătălin Neagoe, un tânăr care a depus cerere pentru locuinţă ANL de acum trei ani.

Nici un reprezentant al firmei Conired Pucioasa nu a putut fi contactat pentru a oferi lămuriri legate de situaţia şantierului de la Sinaia.

×
Subiecte în articol: observator