x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANP: Deținutul confirmat cu noul coronavirus, rezultat negativ la două testări consecutive

ANP: Deținutul confirmat cu noul coronavirus, rezultat negativ la două testări consecutive

25 Mar 2020   •   17:35
ANP: Deținutul confirmat cu noul coronavirus, rezultat negativ la două testări consecutive

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat miercuri că deținutul de la Penitenciarul-Spital Jilava confirmat luni cu noul coronavirus a fost testat de două ori la interval de 24 de ore, iar rezultatele au fost negative.

Potrivit unui comunicat al ANP, măsura izolării medicale a deținutului a încetat.

„Persoana privată de libertate confirmată pozitiv la testarea pentru SARS-CoV-2, luni, 23.03.2020, la Penitenciarul-Spital București-Jilava, a fost retestată, conform metodologiei, la 24 de ore, iar rezultatul testării a fost negativ. În continuare, s-a procedat la o nouă testare, rezultatul obținut, astăzi, 25.03.2020, fiind, din nou, negativ”, se arată în comunicat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni că un deținut de la Penitenciarul-Spital Jilava a fost confirmat cu noul coronavirus. Acesta fusese transportat în 11 martie de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale.

„În urma testării realizate astăzi (luni - n.red.) acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie, pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ”, conform informării oficiale a GCS.

Sursa: Mediafax

×