x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șantierul autostrăzii Arad-Timișoara. Butoaie cu substanțe necunoscute au fost ascunse de muncitori, în pământ

Șantierul autostrăzii Arad-Timișoara. Butoaie cu substanțe necunoscute au fost ascunse de muncitori, în pământ

28 Iun 2014   •   19:40
Șantierul autostrăzii Arad-Timișoara. Butoaie cu substanțe necunoscute au fost ascunse de muncitori, în pământ
Sursa foto: Șantierul autostrăzii Arad-Timișoara. Butoaie cu substanțe necunoscute au fost ascunse de muncitori, în pământ

Mai multe butoaie care conţineau substanţe necunoscute au fost îngropate de muncitori, pe şantierul autostrăzii Arad-Timişoara, în pământ. Pentru a scăpa repede de butoaiele cu pricina, muncitorii au săpat o groapă cu excavatorul, au aşezat butoaiele în groapa respectivă, după care le-au acoperit cu pământ. Totul s-a întâmplat în apropierea organizării de şantier din zona satului Cruceni, care aparţine de comuna Şagu. Un localnic care avea stupi în zonă a observat toată operaţiunea şi a anunțat autoritățile.

Garda de Mediu Arad a hotărât ca locul respectiv să rămână sub pază pentru o mică perioadă de timp și a sesizat Serviciul de Gospodărire a Apelor Banat (de acest serviciu aparţine comuna Şagu), iar reprezentanţii instituţiei din Timişoara au venit şi au prelevat probe pentru a afla ce substanţe au fost ascunse în pământul din Cruceni.

Potrivit unor martori oculari, în momentul în care pământul care astupa butoaiele respective a fost scos, substanţele s-au deversat în sol. „Butoaiele cu pricina nu erau pline, era vorba despre reziduuri, resturi, lăsate pe fundul recipientelor respective, însă butoaiele erau sparte. Din cauza ploilor care au durat două zile, reziduurile au fost spălate, groapa a fost inundată, iar substanţele au început să plutească la suprafaţa apei”, a explicat primarul din Şagu.

Reprezentanţii Serviciului de Gospodărire a Apelor Banat au prelevat probe care vor fi analizate, iar, în urma analizelor, se va stabili ce fel de substanţe au fost deversate în sol și apoi luate măsuri, dacă se stabilește că substanțele respective sunt periculoase. (sursa)

×