x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonescu: Anecdotic, cancelarii străine mi-au cerut să îl punem înapoi pe Băsescu. Nu direct

Antonescu: Anecdotic, cancelarii străine mi-au cerut să îl punem înapoi pe Băsescu. Nu direct

24 Aug 2012   •   21:00
Antonescu: Anecdotic, cancelarii străine mi-au cerut să îl punem înapoi pe Băsescu. Nu direct

Presedintele interimar, Crin Antonescu a declarat, vineri seara, in cadrul emisiunii "Vorbe grele" de la Antena 3, ca "simplu si anecdotic", dar nu direct, i s-a cerut din strainatate punerea inapoi in functie a lui Traian Basescu.

Intrebat de Victor Ciutacu daca reprezentantii cancelariilor straine i-au cerut ceva si a refuzat, Crin Antonescu a declarat: "Simplu spus si, asa, anectodic, da. Mi s-a cerut un singur lucru si nu am fost de acord. Sa-l punem inapoi pe Basescu. (...) Nu, direct, anectotic. Asta a fost toata discutia. Nu mi s-a cerut", a spus Antonescu.

VIDEO. Vezi aici inregistrarea emisiunii

Antonescu a declarat ca impotriva sa a fost dezlantuita "o campanie dementa", prin care se afirma ca el ar fi antioccidental, anti-Berlin, anti-Washington, ultranationalist, "ceva mai rau ca Miloseici".

Acesta a reiterat ca nu a fost niciodata si nu are cum sa fie antioccidental, nici in politica, nici in alte domenii.

"Eu insa nu pot sa inghit ca un servitor de mici dimenisiuni (...) lucruri care nu pot fi admise, pentru ca daca eu sunt prooccidental. Sunt prooccidental pentru ca Occidentul a insemnat democratie, ratiune si stat de drept cu adevarat. Eu nu pot sa spun ca domnul Philip Gordon dupa ce vorbeste cu mine, cu Ponta, nu spune un cuvant despre fraude si mai ales despre fraude masive si credibile iese la presa si declara un asemenea lucru, o asemenea minciuna, ca nici macar Parchetul General din Romania, cu toate vastele sale anchete de la tara, nu au demostrat pana acum fraude semnificative. Nu pot sa fiu de acord cu astea", a adaugat el.

Ce spune Antonescu despre cota de incredere a de care se bucura USL in primul sondaj de dupa invalidarea referendumului

Antonescu: Nu cedez sfidarii de a spune ca nu conteaza votul a 7,4 milioane de romani

×