x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonescu: HG privind UMF Târgu Mureş va fi abrogată în prima şedinţă de Guvern

Antonescu: HG privind UMF Târgu Mureş va fi abrogată în prima şedinţă de Guvern

de Mediafax    |    02 Mai 2012   •   12:01
Antonescu: HG privind UMF Târgu Mureş va fi abrogată în prima şedinţă de Guvern

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astazi, ca "este convenit" faptul ca in prima sedinta a Guvernului Ponta va fi abrogata Hotararea de Guvern privind UMF Targu Mures.

Citeste si Fekete: Anularea HG privind UMF Targu Mures ar periclita o eventuala colaborare a UDMR cu USL

Potrivit lui Antonescu, Hotararea de Guvern privind UMF Targu Mures reprezinta o prioritate absoluta si un lucru de nediscutat.

"Este covenit ca, in prima sedinta de guvern, una dintre primele masuri care va fi adoptata va fi anularea, abrogarea acelei hotarari de guvern. Noi nu suntem nici caraghiosi, nici nu glumim, nici nu ne jucam cu asemenea lucruri. In momentul in care am hotarat ca este o chestiune pentru care merita sa plece un guvern, una dintre cele trei pentru care am facut motiunea de cenzura, a plecat Guvernul si cum am putea sa pastram aceasta hotarare?", a spus Antonescu, care a precizat ca PNL este interesat sa discute cu reprezentantii maghiari din mediul academic, dar nu cu UDMR, pe tema autonomiei universitare.

"PNL nu s-a dus, la guvernare fiind sau nu, sa faca ordine in vreo universitate, sa intrebe ce parere are Senatul, profesorii, studentii. Asta s-a intamplat la Targu Mures. (...) Suntem oameni politici care am facut foarte mult, si uneori cu riscuri electorale, pentru drepturile minoritatilor, in primul rand a celei maghiare din Romania", a declarat Antonescu, potrivit Mediafax.

Intrebat daca nu risca USL sa nu mai aiba o colaborare cu UDMR pe plan parlamentar, prin aceasta decizie, Crin Antonescu a afirmat: "Nu este visul vietii mele de politician sa am colaborare cu UDMR in plan parlamentar. Apreciez colaborarea cu oricine, am colaborat in mai multe randuri cu UDMR, si la putere si eu, care sunt mai batran, si in opozitie. Noi nu luam decizii in functie de sprijinul sau colaborarea UDMR, UNPR, PSD sau PNL".

Antonescu a mentionat ca, daca este vorba de "spulberat", pericolul ii pandeste pe altii, nu pe ei. "Putem sa nu colaboram acum cu UDMR, poate vor fi alte lucruri in care vor considera ca e bine sa colaboram. Putem, de exemplu, la cautarea unei formule de a avea alegeri mai devreme de noiembrie, suntem interesati si noi si ei", a mai declarat co-presedintele USL.

Hotararea de guvern privind infiintarea liniilor maghiare de studii la UMF din Targu Mures a fost aprobata la sfarsitul lunii martie de Cabinetul UngureanuActul normativ stabileste ca la universitate va fi infiintata o noua Facultate, cu programe in limbile romana, maghiara si engleza. Respectiva HG a fost una dintre temele motiunii de cenzura a USL in urma careia a cazut Guvernul Ungureanu.
×