x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonescu: În anii următori avem nevoie de o strategie temeinică în sport, la nivel guvernamental

Antonescu: În anii următori avem nevoie de o strategie temeinică în sport, la nivel guvernamental

de Mediafax    |    14 Aug 2012   •   05:44
Antonescu: În anii următori avem nevoie de o strategie temeinică în sport, la nivel guvernamental

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, luni, in cadrul ceremoniei de decorare a sportivilor medaliati la Jocurile Olimpice de la Londra, ca este nevoie de o strategie temeinica in sport, la nivel guvernamental si institutional, pentru a valorifica atuurile din sportul romanesc.

"In conditiile in care avem un prim-ministru tanar, respectuos si pasionat de sport, in care avem un presedinte al Comitetului Olimpic de aleasa talie si de foarte mare prestigiu, in conditiile in care avem antrenori exceptionali, recunoscuti pe intregul mapamond si ca avem, de la competitie la competitie, un mare rezervor de talente, nu ramane decat ca in anii urmatori, cat mai repede, sa avem o strategie concreta, temeinica, rabdatoare, la nivel guvernamental, institutional, pentru ca aceste atuuri romanesti, in sport, sa fie valorificate", a declarat Antonescu, in discursul sustinut la ceremonie.

El a dorit sa le multumeasca sportivilor romani medaliati in numele cetatenilor si al iubitorilor de sport.

"Este de fiecare data, dupa marile competitii, o bucurie unica aceea de a ne intalni si de a celebra succesele romanesti din sport", a spus presedintele interimar.

Antonescu a aratat ca ceea ce realizeaza sportivii si cei din spatele lor, care ii ajuta sa ajunga la performanta, este "maxim".

"Nimeni nu poate face mai mult, pentru ca nu foarte des avem ocazia ca Romania sa fie in frunte, iar la cea mai importanta competitie sportiva din cate exista, la Jocurile Olimpice, prezenta unui roman in fruntea ierarhiei este o bucurie si o mandrie care se poate compara cu putine lucruri", a mai spus presedintele interimar.

Antonescu si-a exprimat speranta ca "ceea ce inseamna resursa pentru sportul romanesc va avea un viitor".

Crin Antonescu le-a mai transmis sportivilor ca ii invidiaza pentru zilele petrecute la Londra si le-a transmis recunostinta sa, in numele intregii tari, pentru ceea ce au realizat.

Sportivii medaliati la Jocurile Olimpice, tehnicienii care au contribuit la pregatirea lor si oficialii federatiilor sportive cu rezultate bune la Londra au fost decorati, luni, de presedintele interimar Crin Antonescu, la festivitatea de la Palatul Cotroceni participand si premierul Victor Ponta.

De asemenea, au mai fost prezenti ministrul de Finante, Florin Georgescu, si ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ecaterina Andronescu.

×
Subiecte în articol: antonescu olimpici