x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anu-i Nou şi drumu-i greu!

Anu-i Nou şi drumu-i greu!

de Mara Raducanu    |    04 Ian 2010   •   00:00
Anu-i Nou şi drumu-i greu!
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

După ce ultimile zile ale lui 2009 au pus la grea încercare competenţa aleşilor noştri în lupta cu iarna, iată că în primele zile din 2010 se repetă istoria. Iarna se întoarce şi o dată cu ea întreg peisajul care ne este atât de cunoscut: nervi în trafic, drumuri blocate, circulaţie bară la bară, accidente rutiere, rute ocolitoare şi ambuteiaje.



Cu atât mai mult ieri, cu cât petrecăreţii plecaţi din Bucureşti s-au întors pe la casele lor, iar miile de maşini au paralizat practic circulaţia.

Astfel, pentru evitarea ambuteiajelor în zona staţiunilor montane, Poliţia Rutieră a luat măsura devierii traficului de pe DN 1, dinspre Braşov spre Valea Prahovei, pe DN 1A Săcele-Cheia - Ploieşti. Conform datelor furnizate de poliţiştii de la Dispeceratul de Monitorizare a Traficului Rutier de la Sinaia, în zona staţiunilor Buşteni şi Sinaia autovehiculele au circulat în coloană pe sensul de mers Braşov - Bucureşti, iar viteza de deplasare nu a depăşit 40 de kilometri la oră.

CĂTE-UN PIC, PIC, PIC...
Coşmarul rutier a început de sâmbătă, când circulaţia rutieră a fost deviată de pe DN 1 pe DN 1 A timp de câteva ore din cauza aglomeraţiei. Din informaţiile furnizate de Infotrafic, sâmbătă din Bărcăneşti au circulat spre Capitală 18.548 de maşini, în timp ce din staţiunea montană Sinaia au plecat spre Bucureşti 11.323.

CLUJ
Circulaţia rutieră s-a desfăşurat ieri cu dificultate şi pe 34 de drumuri judeţene din Cluj, echipe ale Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene (RADJ) intervenind cu utilaje pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. Şi în Capitală dispozitivul de Poliţie rutieră a fost suplimentat, în aşa fel încât să se prevină blocajele care ar putea să se producă la principalele intrări, mai ales dinspre DN 1, DN 2, DN 6 şi Autostrada Bucureşti - Piteşti. Toţi cei care au probleme în trafic pot sesiza autorităţile la numărul 0800.800.882.

UN NOU AN, ACEIAŞI ŞOFERI!
Se pare că începutul de an nu a fost prea iertător nici la capitolul accidente în trafic. Potrivit unui bilanţ realizat de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), în primele două zile ale acestui an s-au înregistrat 33 de accidente rutiere, soldate cu opt morţi  şi 28 de răniţi grav. De asemenea, poliţiştii au constatat 20 de infracţiuni contra circulaţiei pe drumurile publice, pentru care sunt cercetate 18 persoane (trei pentru conducere fără permis, 13 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice peste limita legală etc.).

În noaptea de Anul Nou şi în primele două zile ale anului 2010 aproximativ 30.000 de lucrători ai MAI, din care 11.200 de poliţişti, 4.150 de jandarmi, 3.260 de poliţişti de frontieră şi 10.400 de lucrători ai IGSU, au acţionat pentru menţinerea ordinii publice, precum şi pentru asigurarea unui climat de normalitate la manifestările publice organizate în această perioadă. La nivel naţional, structurile MAI au înregistrat aproximativ 1.000 de evenimente şi fapte ilegale: 308 - Poliţia Română, 29 - Jandarmeria Română, 9 - Poliţia de Frontieră şi 661 - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

×
Subiecte în articol: trafic