x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazanciuc: Anularea pensiei speciale a magistraţilor condamnaţi pentru corupţie, discutată la CSM

Cazanciuc: Anularea pensiei speciale a magistraţilor condamnaţi pentru corupţie, discutată la CSM

de Mediafax    |    14 Aug 2013   •   16:08
Cazanciuc: Anularea pensiei speciale a magistraţilor condamnaţi pentru corupţie, discutată la CSM
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Legea prin care se va anula pensia specială a magistraţilor condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie va fi discutată în şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a anunţat miercuri, în şedinţa Guvernului, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Cazanciuc a făcut această precizare după ce premierul i-a solicitat să trimită proiectul de lege la Parlament, până la 1 septembrie.

"Domnu' ministru, legea cu magistraţii care au fost condamnaţi pentru fapte de serviciu să-şi piardă pensia specială, vă rog s-o puneţi pe masa Parlamentului la 1 septembrie. O discutaţi şi cu CSM. CSM lucrează, nu?", i-a spus premierul lui Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei i-a spus lui Ponta că proiectul acestei legi este convenit cu CSM şi va fi luat în discuţie în şedinţa de săptămâna viitoare a consiliului.

Victor Ponta a anunţat, marţi seară, în cadrul unui interviu televizat, că Ministerul Justiţiei are pregătit un proiect de lege prin care se anulează pensiile de serviciu ale magistraţilor condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie

Totodată, premierul a declarat că 90%-95% din magistraţi sunt corecţi, dar nu trebuie să "ne facem că nu ştim" că toate contractele de restituiri de propietăţi şi cele de achiziţii publice durează trei ani pentru că sunt hotărâri judecătoreşti care se bat cap în cap.

"Dacă se face curăţenie în magistratură, e în folosul României şi al magistraţilor corecţi, care sunt toţi trataţi la pachet ca fiind judecător sau procuror corupt", a mai spus Ponta. 

×