x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANUNȚ al premierului Victor Ponta. Ce se întâmplă dacă, la turul doi, un singur român nu poate să voteze

ANUNȚ al premierului Victor Ponta. Ce se întâmplă dacă, la turul doi, un singur român nu poate să voteze

04 Noi 2014   •   22:44
ANUNȚ al premierului Victor Ponta. Ce se întâmplă dacă, la turul doi, un singur român nu poate să voteze
Sursa foto: Anunț al premierului Victor Ponta: Dacă la turul doi, indiferent de rezultat, un singur român nu poate să voteze...

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, că toată echipa de conducere a Ministerului Afacerilor Externe va răspunde dacă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale vor fi români în diaspora care nu vor putea vota.

"Pentru a mobiliza foarte bine funcţionarii Ministerului de Externe am spus că, dacă la turul doi, indiferent de rezultat, dacă există un singur român care vrea să voteze şi nu poate, pleacă toţi, nu doar ministrul. (...) Toată echipa de conducere. Aici e vorba de toţi, toată echipa de conducere. Pleacă toţi, pe 16 noiembrie, la ora 21,20. Dacă nu au reuşit să organizeze, vor răspunde toţi', a afirmat Ponta într-o emisiune.

Acesta a admis că primul scrutin din diaspora a fost prost organizat, explicând că timpul alocat pentru votul fiecărei persoane a fost mai mare faţă de 2009 din cauza introducerii unui nou sistem.

"A fost proastă organizare pentru că noi am avut acelaşi număr de secţii de vot ca şi în 2009, a fost aproximativ acelaşi număr de votaţi (...), însă faţă de 2009, când s-a fraudat votul în diaspora, de data aceasta s-a introdus un sistem monitorizat de STS prin care fiecare persoană trebuie să completeze o declaraţie cu un CNP care se scanează. Asta a dus la prelungirea duratei unei singure persoane care votează, s-au făcut acele cozi", a spus Ponta.

Prim-ministrul a arătat că Biroul Electoral Central va decide care sunt măsurile care se impun pentru zonele în care au fost înregistrate probleme. (Agerpres)

×