x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anunţ de ultimă oră! Cardul de sănătate se schimbă

Anunţ de ultimă oră! Cardul de sănătate se schimbă

17 Apr 2018   •   14:45
Anunţ de ultimă oră! Cardul de sănătate se schimbă

Cardul de sănătate se schimbă! CNAS a anunţat că urmează să tipărească noi carduri de sănătate pentru că unele documente vor expira.

Chiar dacă mulţi dintre români nu şi-au ridicat nici acum actualele carduri de sănătate, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat că aceste carduri vor fi înlocuite.

Potrivit CNAS, românii deţin peste 14 milioane de carduri de sănătate, iar două milioane dintre acestea nu au fost activate niciodată.

Primele carduri emise îşi pierd anul acesta valabilitatea, fapt pentru care vor fi înlocuite cu altele noi.

Asiguraţii le vor primi tot prin intermediul Poştei Române, iar dacă nu le vor sosi la timp vor putea utiliza vechile carduri.

Cardul de sănătate se schimbă în acest an

Cardurile de sănătate au fost tipărite în contul caselor de asigurări de sănătate la care fiecare român a fost înscris/declarat şi/sau cu care se află în contract medicul de familie al fiecăruia.

"În vederea intrării în posesia cardului de sănătate trebuie să vă adresaţi casei de asigurări de sănătate la care aţi fost sau sunteţi înscris, respectiv, declarat de către angajatorul dumneavoastră.

Dacă sunteţi salariat, solicitaţi angajatorului informaţii privind casa de asigurări de sănătate la care v-a declarat, de la data intrării în vigoare a declaraţiei 112", se arată într-o informare a CNAS.http://www.observator.tv

×
Subiecte în articol: card de sanatate schimbat