x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anunț de ultimă oră de la ministrul de Interne! Șefii Jandarmerie vor fi schimbați din funcție

Anunț de ultimă oră de la ministrul de Interne! Șefii Jandarmerie vor fi schimbați din funcție

20 Dec 2019   •   15:28
Anunț de ultimă oră de la ministrul de Interne! Șefii Jandarmerie vor fi schimbați din funcție
Sursa foto: antena3

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că îi schimbă din funcție pe șefii Jandarmeriei, scrie Antena3

"Are 23 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române, a îndeplinit mai multe funcții de conducere în cadrul Jandarmeriei Române, în prezent este inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi al județului Ilfov și nu a avut nicio legătură cu evenimentele din 10 și 11 august 2018. Am avut astăzi de ales între cine să fie prim-adjunctul domnului Enescu Bogdan și am decis, având și experiența recentă din această săptămână de a cunoaște jandarmii din Afganistan să numesc la conducerea Jandarmeriei Române pe jandarmul care conduce trupele din Afganistan. E vorba de domnul colonel Câmpanu Ionuț Gabriel, 43 de ani, absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare. De 11 ani e în activitatea ministerului. În prezent ocupă funcția de adjunct al inspectorului-șef al Inspectoratului de Jandarmi al județului Harghita. În același timp este și consilierul șefului Statului Major al ministrului de Interne afgan. Are o recunoaștere profesională internațională". 

Totodată, Vela a anunțat numirea colonelului Ionuț Cîmpanu în funcția de șef adjunct al Jandarmeriei Române. 

"Am decis, având în vedere experienţa recentă din această săptămână de a cunoaşte jandarmii din Afganistan, să împuternicesc la conducerea Jandarmeriei Române pe jandarmul care conduce trupele din Afganistan. E vorba de domnul colonel Cîmpanu Ionuţ-Gabriel, 43 de ani. (...) În prezent, ocupă funcţia de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Harghita, este şeful contingentului de jandarmi aflaţi în misiune internaţională în Afganistan şi consilierul şefului Statului Major al ministrului afgan de Interne", a declarat Vela într-o conferinţă de presă.

Întrebat ce se întâmplă cu cei care au fost până acum la conducerea Jandarmeriei, Marcel Vela a explicat: "Domnul inspector general Florea se întoarce la unitatea din care a fost împuternicit la București, e vorba de Craiova. Și domnul Ceaușescu, unul din adjuncți, se întoarce la Vâlcea". 

×