x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anunţ important pentru poliţişti!

Anunţ important pentru poliţişti!

04 Feb 2018   •   14:36
Anunţ important pentru poliţişti!

Cheltuielile medicale ale polițiștilor răniți vor fi decontate și dacă se fac în sistemul sanitar privat, potrivit unui proiect de act normativ aflat acum în dezbatere la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

 

Accesul la asistență medicală, tratament și măsuri de recuperare medicală pentru polițiștii răniți va fi extins și la unitățile sanitare din mediul privat, potrivit Proiectului de Ordin MAI pentru completarea Ordinului MAI nr. 24/2009, document aflat acum în dezbatere publică la minister și care nu se va aplica mai înainte de a fi aprobat și publicat în Monitorul Oficial.

"Pentru polițiștii răniți, ministrul afacerilor interne poate aproba, prin ordin, în cazuri individuale, plata  sau decontarea cheltuielilor cu asistenţa medicală, tratamentul şi măsurile de recuperare medicală realizate în țară și în  alte  condiții decât cele prevăzute la alin.(1)", este prevederea din proiect ce se vrea introdusă în Ordinul MAI nr. 24/2009.

Potrivit legislaţiei în vigoare, scrie avocatnet.ro, polițistul rănit beneficiază de asistență medicală, tratament și măsuri de recuperare medicală în unități sanitare ale Ministerului Sănătății, ale ministerelor/instituțiilor cu rețea sanitară proprie, ale ministerelor/instituțiilor cu rețea sanitară proprie din sistemul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și autorității judecătorești.

Drept urmare, decontarea acestor plăţi se face la stat, iar nu și la privat.

OBSERVATOR

×