x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apărătorul legii, ucigaş acasă

Apărătorul legii, ucigaş acasă

de Mihai Bunaziua    |    24 Apr 2008   •   00:00
Apărătorul legii, ucigaş acasă

BUZĂU ● După ce şi-a omorît familia, un jandarm s-a sinucis
Din primele cercetări, femeia şi copilul au decedat cu cîteva ore înaintea bărbatului, ceea ce a dus la concluzia că jandarmul este autorul dublei crime.



BUZĂU ● După ce şi-a omorît familia, un jandarm s-a sinucis
Din primele cercetări, femeia şi copilul au decedat cu cîteva ore înaintea bărbatului, ceea ce a dus la concluzia că jandarmul este autorul dublei crime.

Un subofiţer al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău şi-a ucis ieri soţia şi copilul în vîrstă de doar cinci ani. Sîngeroasa crimă a avut loc chiar în apartamentul familiei. Bărbatul era cunoscut ca un împătimit al jocurilor de noroc, avînd foarte multe datorii.

Cei trei au fost descoperiţi în locuinţa lor, situată pe Strada Columbelor din cartierul buzoian Dorobanţi, de către angajaţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Colegii bărbatului s-au alarmat văzînd că acesta nu vine la serviciu şi nu răspunde la telefon, au venit la locuinţa acestuia, au bătut la uşă, dar, pentru că nu a răspuns nimeni, au chemat reprezentanţii ISU. Pentru că uşa era închisă pe dinăuntru şi obloanele ferestrelor erau trase, angajaţii ISU au intrat pe balcon. După ce au văzut cadavrele celor trei au chemat Poliţia şi Procuratura Buzău. Cadavrul femeii a fost descoperit cu capul în jos în dormitorul apartamentului, cu leziuni de înjunghiere în zona pieptului. Micuţul, care a fost găsit în aceeaşi cameră cu tatăl său, avea urme de strangulare la gît.


APT PSIHOLOGIC. Marian Stoian (foto) avea 32 de ani şi era angajat ca sergent major la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău din 1995. Conform celor declarate de Ciprian Ene, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, subofiţerul a fost testat psihologic în 2008 şi a fost declarat apt. De altfel, Ene a mai spus că Marian Stoian nu a ridicat probleme de cînd a fost angajat.

Soţia sa avea 36 de ani, era operator calculator la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Buzău. Conform unor surse din rîndul anchetatorilor, apartamentul în care au fost găsiţi cei trei era încuiat pe dinăuntru, iar ferestrele aveau obloanele trase şi închise. Deşi vecinii susţin că familia era liniştită şi fără probleme, unul dintre ei are o altă variantă legată doar de dimineaţa în care s-a produs crima.

Dumitru Godan, vecin de apartament cu victimele, susţine că ieri dimineaţă, în jurul orei 6:00 subofiţerul Marian Stoian se certa destul de violent cu soţia sa. Conform primelor cercetări, bărbatul
s-ar fi pregătit de serviciu, luîndu-şi ţinuta militară şi îndreptîndu-se spre maşina sa. Numai că între timp ceva a intervenit, pentru că Marian Stoian şi-a lăsat uniforma în maşină şi s-a întors în apartament.


DATORII.
Surse apropiate familiei susţin că Marian Stoian ar fi avut probleme financiare, cauzate de faptul că era un împătimit al jocurilor de noroc. De altfel, el avea datorii atît la colegi, cît şi la rude. Săptămîna trecută, el a luat de la un coleg de serviciu 2.000 de lei, în condiţiile în care avea deja împrumutaţi de la cămătari circa 30.000 de lei. În acelaşi timp, un alt coleg, care se pregătea să se însoare, îi împrumutase o sumă foarte mare de bani şi îl presa pe subofiţer să-i restituie.

La închiderea ediţiei, ancheta era în desfăşurare.

×
Subiecte în articol: observator