x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apel - Nu mai saltati ziaristii!

Apel - Nu mai saltati ziaristii!

de Jurnalul National    |    31 Mai 2006   •   00:00
Apel - Nu mai saltati ziaristii!

"Cinci dintre tinerii constanteni surprinsi sambata noaptea consu-mand stupefiante la o petrecere in apropierea padurii de la Negru Voda s-au ales cu dosare penale.

"Cinci dintre tinerii constanteni surprinsi sambata noaptea consumand stupefiante la o petrecere in apropierea padurii de la Negru Voda s-au ales cu dosare penale. Ziaristul care se afla printre cei 30 de petrecareti a fost pus in libertate dupa ce initial fusese retinut de trupele speciale impreuna cu alti sase tineri, pentru detinere de droguri", informeaza postul de radio InfoPro.

Ziaristul, Toma Roman, reporter special la Jurnalul National, a fost si el retinut, pana a doua zi, in sediul politiei Negru Voda, unde i-au fost confiscate aparatul de fotografiat, telefonul mobil si legitimatia de ziarist, singurul motiv invocat fiind tainuirea informatiei legate de organizarea petrecerii la care urmau sa fie consumate droguri. A doua zi, dimineata, in jurul orei sapte, inainte de a fi transferat, impreuna cu cei cinci suspecti, la Brigada Antidrog din Constanta, politistii din Negru Voda i-au returnat lui Toma Roman telefonul mobil si aparatul de fotografiat. Pe ambele se umblase si, mai grav, de pe camera digitala au fost sterse fotografiile ce surprindeau momentele retinerii participantilor la concert. Ni s-a spus ca motivul acestei interventii ilegale pe aparatul de fotografiat ar fi pastrarea caracterului secret al operatiunii. "Lucram sub acoperire", ne-a declarat Adrian Moldoveanu, ofiter la Brigada Antidrog din Constanta, completand: "Am mai vazut eu chestii d-astea, cand au zis ca nu ne arata fata si au aparut pozele in ziar".

OPERATIUNE RATATA. Reprezentantii politiei si, ulterior, si cei ai procuraturii i-au cerut reporterului sa nu publice inca nimic, pentru ca, au argumentat acestia, le-ar periclita operatiunea. De fapt, din cei 70 de participanti la manifestare au fost duse la politie doar 30 de persoane, pentru verificari de identitate. Asupra unora au fost gasite mai multe doze de hasis si pastile de extasy si au fost retinuti doar cinci tineri plus ziaristul. Printre cei ramasi in libertate se aflau, cu siguranta, suficiente persoane care sa ii avertizeze pe dealerii de droguri despre operatiunea in derulare. Mai mult, chiar, Toma Roman sustine ca, de fapt, impreuna cu el se aflau nu cinci ci sase persoane retinute, cinci baieti si o fata, ceea ce amplifica suspiciunea ca, de fapt, rugamintea adresata reporterului ar putea fi legata de prezenta, printre cei retinuti, a copiilor unor persoane influente de la Bucuresti si Constanta si, implicit, ca s-a incercat musamalizarea cazului.

Cat despre retinerea lui Toma Roman, ni s-a argumentat, mai intai, ca nu a fost retinere propriu-zisa, ca, de fapt, reporterul a fost "invitat" sa ramana in incinta politiei; apoi ni s-a spus ca el a cerut sa asiste la operatiune iar, la final, ca, de fapt, nu avea acte asupra lui, cu exceptia unei legitimatii de ziarist si a unui ordin de deplasare "pe care nu il puteam considera valabil" pentru ca "era neparafat", a explicat Moldoveanu. (Jurnalul National)

×
Subiecte în articol: observator