x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape 1.600 de şoferi nu au acordat prioritate pietonilor și au rămas fără permis

Aproape 1.600 de şoferi nu au acordat prioritate pietonilor și au rămas fără permis

21 Mai 2015   •   21:39
Aproape 1.600 de şoferi nu au acordat prioritate pietonilor și au rămas fără permis
Sursa foto: Foto: Intact Images

Peste 1.570 de şoferi au rămas fără permis de conducere în urma unei acţiuni la nivel naţional a Poliţiei Rutiere care a durat o săptămână şi care a urmărit, în special, sancţionarea şoferilor care nu acordă prioritate pietonilor, dar şi a pietonilor care traversează neregulamentar.

"Acţiunile desfăşurate de poliţiştii rutieri, în perioada 11 - 17 mai a.c., i-au avut în vedere, atât pe şoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară, cât şi pe pietonii care traversează prin loc nepermis", potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, citat de ANTENA 3.

Acţiunile de control s-au desfăşurat, în principal, în zonele cu potenţial de risc rutier, precum şi cele în care au fost înregistrate evenimente rutiere în care au fost implicaţi pietoni.

În urma acţiunii, au fost date, în total, 14.881 de amenzi, dintre care 13.307 au vizat pietoni, iar 1.574 au fost aplicate şoferilor, care, pe lângă amendă, au rămas şi fără permis de conducere pentru 30 de zile. 

×