x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape 10.000 de polițiști asigură ordinea publică cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României

Aproape 10.000 de polițiști asigură ordinea publică cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României

27 Noi 2013   •   15:37
Aproape 10.000 de polițiști asigură ordinea publică cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Aproape 10.000 de polițiști vor asigura măsurile de ordine pentru buna desfășurare a manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României, în București și în municipiile reședință de județ, informează agerpres.ro.

"Pentru ca desfășurarea manifestărilor să aibă loc în condiții de liniște, măsurile de ordine și siguranță publică vor fi asigurate de aproape 10.000 de polițiști, dintre care 1.505 de la poliția rutieră, 5.977 de ordine publică, 685 de investigații criminale, 587 de la poliția transporturi și 385 din cadrul altor structuri. 3.986 de patrule de siguranță publică, dintre care 1.346 pedestre și 2.640 auto vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale", precizează IGPR într-un comunicat.

De asemenea, polițiștii de la transporturi vor patrula în peste 400 de trenuri de călători (cu precădere pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările), precum și în 333 de stații și triaje de cale ferată.

Totodată, 21 de trenuri de marfă vor fi însoțite, pe durata deplasării, de către polițiști.

Efectivele de poliție transporturi vor patrula și în 15 aerogări (internaționale și naționale), precum și în 28 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Poliția Română va participa la parada națională organizată în municipiul București cu efective și tehnică, respectiv motociclete și autospeciale de intervenție.

"La data 1 Decembrie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României și a 95 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, în București și în municipiile reședință de județ vor fi organizate manifestări publice de amploare, ceremonii pentru depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor neamului și la cele comemorative ale Marii Uniri, parade militare, precum și spectacole cultural-artistice, la care se preconizează participarea unui public numeros. Sunt prevăzute să se desfășoare manifestări publice și ceremonii pentru depuneri de coroane de flori pe raza a 34 de județe și a municipiului București, în 73 de locuri, la care vor participa aproximativ 151.600 de persoane", se arată în comunicatul Poliției.

×
Subiecte în articol: 1 decembrie ziua nationala