x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape 200.000 de romi vor participa la înmormântarea lui Florin Cioabă

Aproape 200.000 de romi vor participa la înmormântarea lui Florin Cioabă

18 Aug 2013   •   21:02
Aproape 200.000 de romi vor participa la înmormântarea lui Florin Cioabă

Autointitulatul rege internaţional al romilor creştini de pretutindeni, Dan Stănescu, de la Costeşti (Argeş) spune că vestea morţii lui Florin Cioabă a venit "ca un fulger", estimând că la înmormântarea acestuia, de la Sibiu, vor participa între 150.000 şi 200.000 de oameni.

"Am primit vestea morţii regelui Cioabă ca un fulger. Nu ne aşteptam la această veste, ne aşteptam la o veste mult mai bună, pentru că medicii turci ne-au dat o speranţă. Până să se întâmple, cu Dorin Cioabă am luat legătură şi mi-a zis că totul e bine, dar în această dimineaţă am aflat că Florin Cioabă nu mai este printre noi. Pentru noi, ortodocşii există un doliu, dar nu ştiu la ei pentru că sunt penticostali şi au alte tradiţii. De aceea, eu sunt regele creştin ortodox, Dan Stănescu", a spus Stănescu.

El a precizat că a avut o relaţie foarte bună cu Florin Cioabă, "o relaţie de prietenie", şi a transmis condoleanţe familei. Întrebat despre persoana care îi va lua locul lui Cioabă, autointitulatul rege al romilor, Dan Stănescu a răspuns că desemnarea urmaşului la "tron" face parte "din consiliul lor de coroană". "Depinde, noi avem religia noastră din moşi-strămoşi şi reguli aşa cum şi ei le au pe ale lor. Acum o să vedem şi noi cine va fi suit pe tronul lui Cioabă. Potrivit este cel dintâi născut, Dorin Cioabă. Suntem într-o relaţie foarte bună cu el", a spus Stănescu.

Acesta a estimat că la înmormântarea lui Cioabă de la Sibiu vor fi între 150.000 şi 200.000 de oameni.

"Vreau să transmit romilor din România să mergem cu toţii, să fim alături de familia Cioabă şi să mergem la înmormântare. Dumnezeu să-l ierte! Cred că la Sibiu, la înmormântarea regelui Cioabă, vor fi între 150.000 şi 200.000 de oameni", a mai spus Stănescu.

×
Subiecte în articol: inmormăntare florin cioaba