x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape doi pe loc la Rezidenţiat. Examenul se desfăşoară, în premieră, în şase centre universitare

Aproape doi pe loc la Rezidenţiat. Examenul se desfăşoară, în premieră, în şase centre universitare

20 Noi 2011   •   07:04
Aproape doi pe loc la Rezidenţiat. Examenul se desfăşoară, în premieră, în şase centre universitare

Examenul de rezidentiat se desfasoara duminica, in premiera, descentralizat, fiind organizat simultan in sase centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. La concurs s-au inscris 5.025 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie, care se bat pentru 2.998 locuri si 812 posturi.

Potrivit Ministerului Sanatatii, dintre cele 2.998 locuri in rezidentiat scoase la concurs, 2.600 locuri sunt pentru medicina, 290 pentru medicina dentara si 108 pentru farmacie. Cei mai multi candidati au optat pentru a sustine concursul in centrele din Bucuresti (1.773), Cluj-Napoca (821) si Iasi (770). Restul candidatilor au optat pentru Timisoara (601), Craiova (552) si Targu Mures (508).

Subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematica comuna si respectand o metodologie unica, in conformitate cu legislatia in vigoare. Posturile scoase la concurs sunt, in principal, pentru medicina de urgenta, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinica, specialitati unde nu exista in prezent o acoperire suficienta cu personal calificat.

Concursul se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de patru ore. Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pe centru universitar pentru fiecare domeniu. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidati inscrisi sau posturile pentru care candidatii nu au obtinut punctajul minim de promovare nu vor putea fi alese de alti candidati.

La UMF Carol Davila Bucuresti concursul de rezidentiat a inceput la ora 8.30 iar candidatii inscrisi sustin examenul pentru locurile publicate de Centrele Universitare Bucuresti si Constanta. Punctajul minim de promovare este de 60% din punctajul maxim al celor 200 de intrebari pentru fiecare specialitate.

In salile pregatite la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila vor fi prezenti, conform Agerpres, 1.773 medici, care vor concura astfel: 1.393 candidati pe 650 locuri pentru domeniul Medicina, 295 candidati pe 53 locuri pentru domeniul Medicina Dentara si 85 candidati pe 41 locuri pentru domeniul Farmacie.

×