x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Ar fi putut câştiga premiul pentru cea mai bizară apariţie". Ce spune presa internaţională despre Cezar şi prestaţia de la EUROVISION

"Ar fi putut câştiga premiul pentru cea mai bizară apariţie". Ce spune presa internaţională despre Cezar şi prestaţia de la EUROVISION

19 Mai 2013   •   20:27
"Ar fi putut câştiga premiul pentru cea mai bizară apariţie". Ce spune presa internaţională despre Cezar şi prestaţia de la EUROVISION
Prestaţia lui Cezar în finala Eurovision a atras comentarii diverse în presa internaţională, BBC considerând că reprezentantul României a ocupat "un onorabil loc 13" în clasamentul final, în timp ce Mirror consideră că artistul ar fi putut câştiga "premiul pentru cea mai bizară apariţie", scrie Mediafax.

 "Una dintre cele mai excentrice prestaţii a fost aceea a lui Cezar din România, care a mixat vocea sa de artist de operă cu ritmurile disco. El a obţinut un onorabil loc 13", scrie bbc.co.uk. BBC remarcă prestaţia bună a artistului român, care a întrecut-o în clasamentul final pe Bonnie Tyler. Aceasta a reprezentat Marea Britanie şi s-a plasat pe locul al 19-lea din 26 de ţări concurente, un progres totuşi faţă de Eurovison 2012, când "Engelbert Humperdinck a fost penultimul".

În schimb, Cezar este ironizat într-un articol postat pe www.mirror.co.uk: "Cezar ar fi putut câştiga premiul pentru cea mai bizară apariţie, cu scenografia sa de tip pop-opera având ca temă vampirii".

Pe de altă parte, potrivit The Guardian, Cezar a fost "îmbrăcat precum un Elvis vampiric". "Cezar a interpretat un falsetto alarmant, înconjurat de dansatori - bărbaţi şi femei - îmbrăcaţi în lycra".

 Publicaţia britanică Daily Mail a comentat faptul că spectacolul lui Cezar a fost unul "flamboiant". "Purtând un costum negru, bizar, a cântat cu un incredibil de înalt falsetto, în vreme ce dansatorii s-au mişcat în jurul său aproape dezbrăcaţi".

Site-ul The Huffington Post, care citează agenţia de presă AP, remarcă faptul că Cezar din România este un "cântăreţ de operă" şi că acesta "a oferit una dintre cele mai remarcabile interpretări". "S-a asemănat cu Dracula renăscut în chip de vocalist cu tonalitate înaltă, încercând un număr transgresiv de pop-opera cu ritmuri tehno şi efecte pirotehnice care l-au plasat pe locul al 13-lea. Trei dansatori musculoşi, ale căror trupuri erau pictate în roşu, au ieşit de sub o uriaşă pelerină roşie".

×
Subiecte în articol: eurovizion cezar ouatu prestatie