x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arad: Avion de mici dimensiuni prăbuşit peste o casă în construcţie. Pilotul a decedat

Arad: Avion de mici dimensiuni prăbuşit peste o casă în construcţie. Pilotul a decedat

de Mediafax    |    24 Iun 2012   •   17:00
Arad: Avion de mici dimensiuni prăbuşit peste o casă în construcţie. Pilotul a decedat

Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit, duminica seara, peste o casa in constructie, in localitatea Siria din judetul Arad. Se pare ca avionul a ramas agatat in grinzile casei, in timp ce pilotul a decedat, cazand in holul locuintei respective.

Primarul orasului Siria, Valentin Bot, a declarat ca a ajuns primul la locul accidentului, impreuna cu politistii, pentru ca a fost sunat de catre un consatean, el precizand ca avionul de mici dimensiuni care s-a prabusit a lovit acoperisul unei case mari, in constructie, care era nelocuita si care avea parter, etaj si mansarda.

"Am ajuns primul aici pentru ca m-a sunat un consatean. Am ajuns impreuna cu Politia. Avionul a lovit acoperisul unei case si, din pacate, pilotul a decedat. Avionul a ramas agatat in podul casei, pe grinzile acesteia, iar pilotul a cazut chiar in holul locuintei in urma impactului, fiind mort", a declarat primarul comunei Siria.

Potrivit sursei citate, din primele date martorii au spus ca avionul zbura la joasa altitudine si ca la un moment dat "parca nu se mai auzea motorul".

"Din cate am inteles si am discutat cu vecinii, acestia mi-au zis ca avionul, intr-adevar, zbura la joasa inaltime si ca parca la un moment dat nu se mai auzea motorul",a spus primarul din Siria.

La randul sau, Ovidiu Liber, purtatorul de cuvant al IPJ Arad, a declarat ca avionul apartinea Aeroclubului Roman si ca, deocamdata, nu poate preciza ce cursa efectua acesta si nici cauzele producerii acestui accident.

"Deocamdata, se face cercetare la fata locului, unde se afla si colegi de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arad. Nu se poate spune inca din ce cauza s-a prabusit avionul", a spus purtatorul de cuvant al IPJ Arad.

Pilotul care si-a pierdut viata are 42 de ani si este sportiv inregistrat la Aeroclubul Roman, cu vechime.

Din declaratiile martorilor a reiesit ca aparatul zbura foarte jos si ca este posibil sa i se fi oprit motorul.

Subprefectul judetului Arad, Radu Stoian, a declarat ca avionul prabusit este unul de tip Icarus C 42, de doua persoane, iar la momentul accidentului in aparat se afla doar pilotul, avionul venind, cel mai probabil, de la Ineu si indreptandu-se spre Siria.

Potrivit unor prime informatii, avionul efectua un zbor de antrenament.

×