x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat: Românilor carantinați în alte state nu li se impune carantinarea la intrarea în țară

Arafat: Românilor carantinați în alte state nu li se impune carantinarea la intrarea în țară

08 Mar 2020   •   11:38
Arafat: Românilor carantinați în alte state nu li se impune carantinarea la intrarea în țară

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat că românii care au fost în carantină în alte state și care au certificate medicale care să dovedească acest lucru nu mai trebuie să intre în carantină la intrarea în țară.

„Referitor la cetățenii români carantinați în alte țări și dețin certificate medicale nu li se impune o nouă măsură a carantinei la intrarea în țară. De exemplu, cei care au fost în Japonia și au făcut carantina la bordul Diamond Princess nu mai trebuie să facă carantină, dacă au certificate medicale”, a declarat Raed Arafat, duminică, într-o conferință de presă la sediul MAI.

El a adăugat că unitățile sanitare s-au confruntat cu multe solicitări de la oameni de a da cerficat care să ateste că ei nu au coronavirus.

„Unitățile sanitare s-au confruntat cu mai mult cereri că ei nu sunt bolnavi cu coronavirus. Deci unitățile sanitare nu testează decât în condiții clare și nu emit certificate la cerere care să spună că persoana e bolnavă”, a completat Arafat.

Acesta a mai precizat că persoanele aflate în izolare la domiciliu și pentru care nu s-a scurs perioada de 14 zile nu au voie să plece din izolare și să facă deplasări în străinătate.

„În ceea ce privește persoanele aflate în izolare la domiciliu pentru care nu s-a încheiat perioada de 14 zile și care vor să plece în străinătate, am primit mai multe cereri de la persoane spunând că au bilete, se va interzice ieșirea din izolare și deplasarea în străinătate”, a mai spus secretarul de stat Raed Arafat.

Mediafax

×
Subiecte în articol: raed arafat