x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arestat în "lotul pedofililor", Scooby racola copii dispăruţi

Arestat în "lotul pedofililor", Scooby racola copii dispăruţi

de Adriana Oprea-Popescu    |    04 Iul 2011   •   21:00
Arestat în "lotul pedofililor", Scooby racola copii dispăruţi

Sapte indivizi sunt arestati, in baza deciziei Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti, pentru prostitutie, proxe­ne­tism si relatii sexuale cu minori. Staicovici Andrei Marius, Manolache Viorel, Zander Klaus, Haciadurian Stefan Romeo, Dobre Adrian, Iuga Doru Andrei Costin si Turcan Costel. Ultimul a primit mandat de arestare in lipsa si este dat in urmarire.

Nascut pe 14 decembrie 1978, in Urziceni, si domiciliat intr-un bloc de garsoniere din Slobozia, Turcan Costel a crescut la casa de copii. Cei care-l cunosc spun despre "Scooby Doo" ca era un amarat care traia la umbra si din mila altora. Un "atar­na­­tor". In 2003, pe site-ul unui cotidi­an central, sub un interviu cu gene­ralul Pitulescu, Costel cerea ajutorul pentru a-si gasi tatal (pe) "care il chea­ma Duduianu Vasile, zis «Is­tro­nom»". Nu stim daca s-a produs re­i­n­­tre­girea familiei, cert e ca numele lui Turcan a devenit din nou public patru ani mai tarziu, in cazul dis­pa­ri­tiei unui adolescent din Craiova.

Andrei C. avea atunci 13 ani si era elev in clasa a VII-a. Diriginta lui spunea despre el ca e un copil pro­blema, deranja orele, lipsea de la scoala. Pe 7 noiembrie 2007, tatal lui Andrei a mers la scoala si a aflat de notele mici. Si-a lovit fiul chiar in fata clasei, sub privirile colegilor. Seara, parintii l-au lasat in pat dormind. Dimineata, in locul baiatului au gasit un bilet de adio: "Mami, te rog sa ma ierti, prin gestul asta poate imi revendic toate greselile care or urma sa le fac si al doilea rand pentru a va scapa pe voi de greutati (...). Pa Mami, Tati, D. (fratele cel mic) si va rog sa le spu­neti prietenilor si colegilor mei sa nu se ingrijoreze pentru mine, ma voi intoarce la timpul potrivit. Nu va fa­ceti griji pentru mine. Nu ma cautati". 200 de politisti din Dolj au fost implicati in activitati specifice pentru gasirea lui. S-a crezut ca ar putea fi in Spania, pentru ca un prieten al baia­tului sus­ti­nea ca Andrei i-ar fi spus "ca vrea sa plece in Spania, sa munceasca si sa nu-l mai certe nimeni ca are note mici la scoala".

In realitate, in noaptea disparitiei, Andrei ajunsese cu trenul in Timi­soa­ra. De acolo s-a urcat intr-altul, spre Bucuresti, iar urmatoarea noapte a petrecut-o pe bancile din Gara de Nord. In acest punct al povestii intra in scena "Scooby Doo". Impie­di­candu-se de el pe peronul garii, va­zan­du-l frumusel si curatel, Costel Tur­can i-a propus baiatului un ajutor dezinteresat. Pentru ca el, crescut prin casa de copii si pe strada, stia cat de grea este viata si voia s-o usu­re­­ze pe-a altora.

Mai bine de doua sap­tamani, Andrei a fost sub obla­dui­rea lui "Scooby Doo". Au locuit in Bucuresti si-n Slobozia, orasul de bastina al bunului samaritean. Intre timp, Politia si-a facut datoria si-a mediatizat cazul copilului. Povestea si fotografia lui Andrei au fost difuzate la tv, si "Scooby Doo" s-a speriat. I-a sunat pe parintii copilului, spu­nan­du-le ca le-a gasit baiatul si ca el, personal, il va aduce acasa. Tatal lui Andrei a crezut ca e o farsa si a anun­tat Politia.

Pe 20 noiembrie 2007, po­li­tistii de la Transporturi i-au des­co­perit pe cei doi in rapidul Bu­cu­resti – Timisoara. "Scooby Doo" a po­zat in salvatorul copilului, iar An­drei a declarat politistilor ca "in timpul cat a lipsit de acasa nu a fost victima vreunei infractiuni". O poveste ciudata, care abia astazi, dupa patru ani, incepe sa devina clara. O poveste fara happy-end. La o saptamana dupa ce a fost redat parintilor, timp in care vorbea zilnic la telefon cu "Scooby Doo", Andrei a plecat din nou de acasa. A lasat familiei un nou bilet de adio, prin care le cerea parintilor sa nu il mai caute, pentru ca nu se va mai intoarce niciodata.

Turcan Costel, care a primit la 1 iu­lie a.c. mandat de arestare in lipsa pentru infractiuni comise asupra altor minori, se pare ca este fugit in Germania. Surse judiciare ne-au declarat ca el avea si cetatenie germana, dobandita in urma unei proceduri de "adoptie doar cu numele".

×
Subiecte în articol: prostitutie proxenetism copii disparuti