x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ARGEŞ - Omor la înmatriculări pentru un bon de ordine!

ARGEŞ - Omor la înmatriculări pentru un bon de ordine!

de Elly Cristea    |    25 Sep 2008   •   00:00
ARGEŞ - Omor la înmatriculări pentru un bon de ordine!

Un pas spre civilizaţie, mai mulţi paşi spre Evul Mediu! Aşa s-a întâmplat ieri, când argeşenii s-au călcat în picioare la inaugurarea noului sistem electronic de la Serviciul Înmatriculări Auto. În îmbulzeală, oamenii au spart un geam şi o persoană a fost rănită.



Un pas spre civilizaţie, mai mulţi paşi spre Evul Mediu! Aşa s-a întâmplat ieri, când argeşenii s-au călcat în picioare la inaugurarea noului sistem electronic de la Serviciul Înmatriculări Auto. În îmbulzeală, oamenii au spart un geam şi o persoană a fost rănită.

Câteva sute de argeşeni s-au îmbulzit încă de dimineaţă la inaugurarea noului sistem electronic prin care primesc bonuri de ordine pentru diferite ghişee din cadrul Serviciului Înmatriculări Auto. În loc să aştepte ordonaţi ca prefectul să taie panglica inaugurală a noului sistem, oamenii au stat lipiţi de uşa de la intrare şi în momentul în care poliţiştii le-au dat voie să intre s-au bulucit înăuntru, “reuşind” să spargă un geam. Într-o atmosferă de balamuc total, un bărbat s-a tăiat la mână.

ROMĂNUL, TOT ROMĂN!
Sistemul electronic reprezintă o premieră la nivel naţional şi le este extrem de util cetăţenilor, pentru că folosirea lui – bineînţeles în condiţii civilizate – ajută la evitarea cozilor. Românul însă, tot român! Fie că-i dai bonuri de ordine, că îl laşi să intre în faţă sau îl ţii la cozi interminabile, face tot ce a învăţat. Argeşenii învăţaţi să stea la coadă nu s-au lăsat impresionaţi de calculatorul deştept care eliberează bonuri de ordine prin care li se spune la ce ghişeu să meargă şi ora la care trebuie să se prezinte aici. Aparatul care eliberează bonurile cu numerele de ordine fusese programat ieri să elibereze doar 150 astfel de bileţele, ceea ce a stârnit mânia celor aproape 300 de persoane. Cei care nu au mai apucat bon s-au aşezat la coadă, preferând să piardă zeci de minute aiurea. Prefectul Ion Popa este extrem de mulţumit de noul sistem şi spune că în acest fel se scurtează timpul de aşteptare al cetăţenilor: “Această măsură se înscrie în strategia de îmbunătăţire a activităţii de relaţii cu publicul a Instituţiei Prefectului. Prin introducerea noului sistem ne propunem eliminarea cozilor de la ghişee, dar şi reducerea timpul de aşteptare al cetăţenilor”. Aşa să vă audă Dumnezeu!

CUM SE LUCREAZĂ?
Automatul care eliberează bonuri se află instalat la intrarea în sediul Serviciului Înmatriculări şi Permise Auto, astfel încât cetăţenii care au treabă aici îşi pot ridica tichetul imediat.

Calculatorul îi ajută pe cetăţeni în funcţie de problemele pe care le au, înmatricularea maşinilor, preschimbarea documentelor, programări pentru examenul auto. În baza bonului de ordine omul merge la ghişeul specializat abia după ce pe panoul din sala de aşteptare este afişat numărul de pe biletul său. Interesant este şi faptul că pe acelaşi tichet sunt trecute şi minutele pe care le aşteaptă cetăţeanul, astfel încât acesta să nu mai aştepte la coadă.

150 de bonuri de ordine
a eliberat ieri calculatorul de la “Înmatriculări Auto” Argeş celor peste 300 de oameni aflaţi la coadă.

×
Subiecte în articol: observator ordine