x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arhiva Dunarea - Declasificata in doua saptamani

Arhiva Dunarea - Declasificata in doua saptamani

de Gabi Golea    |    22 Iun 2005   •   00:00
Arhiva Dunarea - Declasificata in doua saptamani

Arhiva comerciala a fostei ICE Dunarea ar putea fi declasificata in doua saptamani, prin transferul de la SIE la Arhivele Nationale, au declarat ieri pentru Mediafax surse oficiale.

Arhiva comerciala a fostei ICE Dunarea ar putea fi declasificata in doua saptamani, prin transferul de la SIE la Arhivele Nationale, au declarat ieri pentru Mediafax surse oficiale. Potrivit acelorasi surse, reprezentantii SIE lucreaza, in prezent, la procedurile de predare a arhivei, care a fost detinuta numai de Serviciul de Informatii Externe.

CSAT a decis, la sfarsitul lunii februarie, declasificarea arhivei ICE Dunarea, in prima sedinta a Consiliului dupa alegerile din noiembrie 2004. Presedintele PC, Dan Voiculescu, a adresat, la mijlocul lunii februarie, o scrisoare sefului statului, in calitatea acestuia de presedinte al CSAT, prin care solicita sa se dispuna verificarea existentei si, daca este necesar, desecretizarea din arhiva SIE a oricaror documente care il pot eventual privi direct. "Tot ce doresc este ca, prin accesul liber al opiniei publice la aceste date, sa se puna capat, o data pentru totdeauna, acuzelor nefondate care imi sunt aduse, in mod repetat, de ani de zile", afirma Dan Voiculescu in scrisoarea trimisa presedintelui Traian Basescu, precizand ca se refera la acuzatiile potrivit carora ar fi fost ofiter de Securitate, ca ar avea legatura cu presupusele conturi secrete ale lui Nicolae Ceausescu sau ca ar fi pagubit statul roman prin neplata unor marfuri catre fosta ICE Dunarea.

×
Subiecte în articol: observator