x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arsenalul chimic sirian a fost plasat sub sigiliu

Arsenalul chimic sirian a fost plasat sub sigiliu

31 Oct 2013   •   15:02
Arsenalul chimic sirian a fost plasat sub sigiliu

Inspectorii Organizației pentru interzicerea armelor chimice (OIAC) însărcinată cu distrugerea arsenalului chimic sirian au sigilat cele peste 1.000 de tone de agenți chimici și arme chimice siriene, a anunțat, astăzi, OIAC, potrivit Agerpres. Toate stocurile de agenți chimici și arme chimice au fost plasate sub sigiliu, sigilii imposibil de distrus', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizației, Christian Chartier.

Conform unui document al OIAC, citat de Reuters, Siria și-a distrus toate instalațiile declarate de producere a armelor chimice, îndeplinind astfel o cerință fixată în cadrul programului de eliminare a arsenalului său chimic.

Potrivit rezoluției adoptate de Consiliului de Securitate al ONU, distrugerea echipamentelor de producere a armelor chimice siriene are ca termen limită data de 1 noiembrie. Distrugerea stocurilor de arme chimice trebuie definitivată până în prima jumătate a anului 2014.

Consiliul OIAC urmează să se reunească pe 5 noiembrie pentru a examina un plan transmis de autoritățile siriene în vederea eliminării acestui arsenal, urmând ca până pe 15 noiembrie să stabilească termenele diferitelor etape ale acestei operațiuni.



×
Subiecte în articol: arsenal arme chimice arsenal siria