x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asasin in libertate - Crima din gelozie

Asasin in libertate - Crima din gelozie

de Dorian Cobuz    |    05 Dec 2005   •   00:00
Asasin in libertate - Crima din gelozie

Un elvetian a comis ieri din gelozie un dublu asasinat in cartierul bucurestean Giulesti. Un cuplu a fost impuscat sub ochii unei fetite de patru ani si jumatate, a carei bunica a ajuns la spital in stare grava. Asasinul nu a fost inca prins.

Cel putin noua focuri a tras criminalul asupra sotilor Pantazi. Dublul omor a avut loc sub ochii fetei lor de 4 ani si jumatate. Mama barbatului ucis a fost si ea impuscata si se afla la spital in stare grava. Barbatul cautat pentru asasinate, se numeste Sgueglia Jean Pierre Francois.

Doua persoane au fost ucise in propria lor casa si o alta a fost ranita grav, cu mici sanse de supravietuire; o oribila crima care s-a petrecut sub ochii unei fetite de 4 ani si jumatate si care pare sa fie motivata de gelozie.

TREI VICTIME. Pe strada Fagului, vecinii celor doi soti ucisi in propria lor casa au crezut ca cineva se joaca cu artificiile. Numai ca politistii care aveau sa ajunga la fata locului aveau sa numere nu mai putin de doua cadavre si noua tuburi de cartuse, trase dintr-o arma de noua milimetri neidentificata inca. In jurul orei 15:00, potrivit vecinilor sotilor Pantazi, un barbat si-ar fi descarcat arma catre cei doi tineri si mama baiatului. Fata de 4 ani si jumatate a cuplului a iesit plangand in drum, alertand vecinii. La crima au mai asistat alte doua persoane. Potrivit vecinilor, martori la aceasta crima au fost doi cunoscuti ai familiei, care se aflau in casa lui Valentin (35 de ani) si a Marinelei (23 de ani) pentru a repara un calorifer. Barbatii s-au ascuns insa cand au auzit focuri de arma si au anuntat autoritatile imediat dupa disparitia criminalului. Politistii au gasit la fata locului trupurile neinsufletite ale sotilor si inca o victima in viata, pe mama barbatului. Ea a fost dusa la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si se afla in stare critica. Potrivit unor surse medicale, femeia se afla la sectia de Terapie Intensiva, dar are sanse minime de supravietuire.

URMARIT. Jean Pierre Francois Sgueglia, suspectul crimei din Giulesti

SANGE FIERBINTE. La numai cateva ore de la producerea tragediei Politia Capitalei a comunicat si numele barbatului cautat pentru crime. Acesta este Sgueglia Jean Pierre Francois, nascut la data de 2 martie 1982 in Caserta, Italia, in prezent, posibil cetatean italian sau elvetian domiciliat in orasul elvetian Geneva. Potrivit sursei citate acesta a fost in atentia autoritatilor italiene, in anii 2002 si 2004, pentru trafic de droguri si santaj. Vecinii si rudele care sosisera ieri langa gardul familiei ucise, spuneau ca asasinul ar fi fostul patron al tinerei Marinela Pantazi, cunoscuta si ca Alina. Aceasta ar fi lucrat pentru o perioada in Elvetia si ar fi avut o legatura amoroasa cu patronul sau, un cetatean elvetian de origine italiana, iar acesta ar fi reactionat foarte violent cand tanara i-a spus ca se intoarce in Romania la sotul sau. El ar fi amenintat-o pe Marinela ca o va impusca atat pe ea, cat si pe sotul ei daca il paraseste pentru acesta din urma. Elvetianul a intrat ieri peste tanarul cuplu in casa si si-a descarcat arma de gloante, apoi a disparut pe strazile Bucurestiului. Prezent la fata locului, seful Politiei Capitalei, Marian Tutilescu, a declarat ca cetateanul strain a fost dat imediat in urmarire atat la aeroport cat si la punctele de trecere a frontierei. Politistii au dat ieri publicitatii fotografii ale lui Sgueglia si au facut apel la populatie sa ia legatura cu Politia Capitalei sau cea mai apropiata unitate de politie, pentru orice informatii privindu-l pe suspect, la numerele de telefon: 112, 955 sau 9545.

×
Subiecte în articol: observator