x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asasinul studentei japoneze, suspectat oficial în alte şase fapte. Procurorii au extins cercetările

Asasinul studentei japoneze, suspectat oficial în alte şase fapte. Procurorii au extins cercetările

29 Aug 2012   •   09:39
Asasinul studentei japoneze, suspectat oficial în alte şase fapte. Procurorii au extins cercetările

Nicolae Vlad, 26 de ani, tanarul care este acuzat ca a ucis o studenta venita din Japonia dupa ce a luat-o cu un taxi de la aeroportul Otopeni, este acuzat de comiterea altor sase fapte - omor, violuri, jafuri si spargere de locuinte. Astazi, procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis sa extinda cercetarile in cazul sau. Audiat astazi la Parchet, Vlad a refuzat sa vorbeasca cu anchetatorii, au anuntat procurorii intr-un comunicat de presa.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, "in seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judetul Ilfov, intr-o zona impadurita, in imediata apropiere a unui drum public (DN1), inculpatul Vlad Nicolae a ucis-o pe numita M.Y. (cetatean japonez), cauza mortii victimei fiind reprezentata de asfixia mecanica prin comprimare cervico-toracala".

"Din actele de cercetare efectuate in cauza rezultata urmatoarele date relevante: in imprejurarile mai sus mentionate inculpatul Vlad Nicolae, intrebuintand asupra victimei acte de violenta, a deposedat-o pe aceasta de mai multe bunuri (un laptop, un telefon mobil si o camera foto), existand indicii temeinice cu privire la comiterea de catre acesta a infractiunii de talharie; a intretinut relatii sexuale cu victima, prin constrangerea acesteia, existand indicii temeinice cu privire la comiterea de catre acesta a infractiunii de viol; faptele descrise mai sus au avut loc pe timp de noapte (in interiorul intervalului orar 21.00-21.40) si intr-un loc accesibil publicului (in imediata apropiere a unui drum national intens circulat); infractiunea de omor a fost comisa pentru a ascunde infractiunea de talharie si pe cea de viol", se arata in comunicat.

"Exista indicii temeinice in sensul ca, anterior comiterii acestor infractiuni, inculpatul Vlad Nicolae mai comisese o infractiune de omor (in noaptea de 5/6 august 2012, in localitatea Balotesti, asupra victimei S.T.)", mai sustin procurorii.

Citeste AICI detalii despre cele SASE fapte comise de Nicolae Vlad

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca Vlad Nicolae urmeaza a fi internat, joi, intr-o clinica pentru a fi expertizat psihiatric, potrivit procedurii, pentru a se stabili daca a avut discernamant sau nu la momentul comiterii faptelor.

×