x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asesoft susţine că nu s-a implicat în politica editorială a Realitatea TV

Asesoft susţine că nu s-a implicat în politica editorială a Realitatea TV

de Anca Nicoleanu    |    01 Apr 2011   •   17:00

“Asesoft nu s-a implicat în politica editorială a Realitatea TV”, “nu s-a implicat în litigiile penale şi comerciale dintre Realitatea Media şi instituţiile statului”, iar persoanele desemnate de Asesoft au respectat în totalitate contractul de management cu Realitatea Media SA, se arată într-un comunicat emis de Consiliul de Administraţie al Asesoft şi publicat astăzi de realitatea.net, după întrunirea Consiliului de Administraţie al Asesoft Internaţional S.A. La întrunire s-a analizat  situaţia contractului de management încheiat cu Realitatea Media SA şi obiectivele atinse până în prezent în acest contract cu societatea care operează televiziunea Realitatea TV. La şedinţă a participat persoana desemnată de Asesoft la Realitatea, Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV.

În comunicatul de presă se precizează “conflictul dintre compania de stat Coresi şi Realitatea Media durează de mult timp şi a ajuns în faza de litigiu pe rolul instanţei. Asesoft a acţionat în interesul Realitatea Media, încercând să protejeze totodată investiţia făcută", specificând că "evacuarea Realitatea Media din spaţiu nu era o soluţie", dar şi că "decizia de a nu mai colabora cu Adrian Ursu şi Oana Stancu a avut legătură cu relaţia lor directă cu Sorin Ovidiu Vîntu". De asemenea, în acelaşi document se arată că "Asesoft respinge orice implicare a Consiliului de Administraţie al Realitatea Media în redacţie, cu sau fără agenţi de pază plasaţi lângă jurnalişti" şi că "orice litigiu intre Asesoft şi Realitatea Media trebuie rezolvat în instanţă".

Comunicat Asesoft International SA

"Consiliul de Administraţie al Asesoft International SA a avut o discuţie privind situaţia Contractului de Management încheiat cu Realitatea Media în urma căruia a dat un comunicat de presa. Asesoft a investit deja peste 10 milioane de euro în Realitatea Media. Persoanele desemnate de Asesoft au respectat în totalitate contractul de management şi au acţionat cu deplin profesionalism atât în interesul Asesoft cât şi în Interesul Realitatea Media. Asesoft nu s-a implicat în litigiile penale şi comerciale dintre Realitatea Media şi instituţiile statului.

Conflictul dintre compania de stat Coresi şi Realitatea Media durează de mult timp şi a ajuns în faza de litigiu pe rolul instanţei. Asesoft a acţionat în interesul Realitatea Media, încercând să protejeze totodată investiţia făcută. Evacuarea Realitatea Media din spatiu nu era o soluţie.

Asesoft a adus în Realitatea Media peste 1,5 milioane euro care au fost plătiţi exclusiv statului.Vechile datorii au fost cuprinse într un angajament de plată acceptat de ANAF. Situaţia financiară Realitatea Media s-a îmbunătăţit considerabil. Nu sunt în pericol unităţi de business ale Realitatea Media.
Strategiile de afaceri puse la punct împreuna cu Sorin Enache, directorul postului, sunt astăzi în implementare şi nu pot fi explicate public. Comunicatul CA Realitatea Media poate aduce prejudicii firmei. Asesoft nu s-a implicat în politica editorială. Deciziiile asupra conţinutului editorial le iau jurnaliştii Realitatea Media. Decizia de a nu mai colabora cu Adrian Ursu şi Oana Stancu a avut legătură cu relaţia lor directă cu Sorin Ovidiu Vantu. Asesoft şi persoanele desemnate în relaţia cu Realitatea Media nu au legătură cu noile emisiuni introduse în post. Asesoft respinge orice implicare a Consiliului de Administratie al Realitatea Media în redactie, cu sau fără agenţi de pază plasaţi lângă jurnalişti. Orice litigiu între Asesoft si Realitatea Media trebuie rezolvat în instanţă".

Consiliul de Administratie al Asesoft International SA

Comunicatul Asesoft vine după ce, joi, 31 martie, Consiliul de Administraţie al Realitatea Media a fost convocat pe 5 aprilie pentru a analiza execuţia contractului de management de către Asesoft, reprezentată de Sebastian Ghiţă, "în încercarea de a-l determina pe acesta să respecte clauzele contractului şi, în caz de nereuşită, denunţarea acestuia".

 

Contactat pentru a comenta concluziile la care a ajuns Consiliul de Administraţie al Asesoft, în şedinţa de azi, Sorin Freciu, preşedinte director general al Realitatea-Caţavencu, s-a abţinut de la comentarii, precizând că toate datele au fost prezentate în comunicatul apărut ieri pe realitatea.net şi că mai multe informaţii se vor afla după şedinţa Consiliului de Administraţie al Realitatea Media din 5 aprilie. (C.I.)

×