x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ASF va reduce plafonul pentru daunele plătite de asigurători pentru vătămări corporale şi daune morale

ASF va reduce plafonul pentru daunele plătite de asigurători pentru vătămări corporale şi daune morale

de Agerpres    |    02 Sep 2014   •   17:20
ASF va reduce plafonul pentru daunele plătite de asigurători pentru vătămări corporale şi daune morale
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va veni cu o iniţiativă legislativă pentru reducerea plafonului actual de cinci milioane euro în cazul daunelor plătite de companiile de asigurări pentru vătămări corporale şi ca daune morale, potrivit preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu.

"Este vorba de cele cinci milioane euro înscrise pe poliţa de asigurare în cazul unei vătămări corporale, care este, de fapt, plafonul european, dar care este şi nerealist şi nefezabil şi contraproductiv. Nu am stabilit încă o sumă, dar vom veni cu o iniţiativă legislativă în acest sens", a declarat preşedintele ASF.

Negriţoiu a mai spus că plafonul european de cinci milioane de euro reprezintă o limită indicativă şi nu este obligatorie pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene.

Românii cer tot mai mulţi bani societăţilor de asigurări pentru vătămări corporale, iar companiile de reasigurare au început să aibă rezerve faţă de acest segment de piaţă, potrivit reprezentanţilor companiilor de profil.

"Zona de vătămări corporale a escaladat într-un mod cât se poate de periculos. Toţi jucătorii am avut probleme în a ne plasa reasigurarea pe acest segment", susţin reprezentanţi ai companiilor de asigurări.

×