x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asociaţia Arad Km. Zero Arad acuză: Panourile MC-L din întregul judeţ sunt amplasate ilegal!

Asociaţia Arad Km. Zero Arad acuză: Panourile MC-L din întregul judeţ sunt amplasate ilegal!

de Lucian Dobrater    |    18 Mai 2012   •   09:11

Asociatia "Arad Km. Zero' a adus in atentia opiniei publice "o noua sfidare a legii', atribuita reprezentantilor administratiei locale din mai multe localitati ale judetului. Conform lui Dan Ciucurita si Virgil Florea, lideri ai ONG-ului mentionat, cele mai multe dintre panourile amplasate la intrarea in localitatile judetului, reprezentandu-i pe candidatii Miscarii Crestin – Liberale, nu au autorizatie de constructie, asa cum prevede legea. "Asociatia noastra aduce in atentia opiniei publice o noua sfidare a legii, pe care cei ce incearca sa se ascunda in asa-zisa miscare tot atat de crestina pe cat de liberala o arata populatiei judetului nostru. Au amplasat asemenea panouri, ilegal, orasele si majoritatea comunelor in care primarii sunt de la PD-L. Toti primarii se manifesta ca niste stapani pe feuda lor si va trebui sa plateasca pentru acest lucru', a spus Dan Ciucurita.

Asociatia "Arad Km. Zero' a solicitat Politiei si Inspectoratului de Stat in Constructii Arad un control la primariile care au amplasat astfel de constructii provizorii. "Vom urmari revenirea la legalitate si, totodata, aplicarea sanctiunilor conform art. 27, 28, 29 si 30 din Legea nr.50/1991. Concret, dorim demolarea respectivelor panouri si sanctionarea cu amenzi atat a celor care au amplasat ilegal acele constructii provizorii, cat si a celor care le-au comandat. Uite asa vor contribui si acestia la cresterea bugetelor locale', a spus Dan Ciucurita. Aceeasi solicitare a fost adresata si arhitectilor sefi ai oraselor Nadlac, Pancota, Ineu, Curtici, Chisineu Cris, Pecica si Sebis, precum si arhitectului sef al judetului Arad. Dan Ciucurita a mai spus ca, desi unii primari invoca faptul ca panourile apartin unor firme si sunt mai vechi, cele mai multe dintre ele sunt noi si fara autorizatii de constructie.

"Desigur ca intre ele sunt si cateva mai vechi, ale unor firme, dar majoritatea sunt noi si nu au autorizatii. Daca in termen de 48 de ore nu se intampla nimic, ne vom adresa Institutiei Prefectului, care este direct raspunzatoare de organizarea alegerilor si, in consecinta, de legalitatea campaniei electorale', a amenintat Dan Ciucurita. Ca urmare a acuzelor aparute, Institutia Prefectului Judetului Arad si Biroul Electoral Judetean au decis sa treaca la o verificare "la sange' a situatiei afisajului electoral din intregul judet.

×
Subiecte în articol: observator