x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asociaţia de Geopolitică, Relaţii Internaţionale şi Diplomaţie va trasa prima strategie a dezvoltării durabile pentru România, realizată de către tineri

Asociaţia de Geopolitică, Relaţii Internaţionale şi Diplomaţie va trasa prima strategie a dezvoltării durabile pentru România, realizată de către tineri

11 Mai 2012   •   17:45

Prima conferinta a Asociatia de Geopolitica, Relatii Internationale si Diplomatie, care isi propune trasarea unei strategii de dezvoltare durabila pentru Romania, va avea loc miercuri, 16 mai, in Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Asociatia de Geopolitica, Relatii Internationale si Diplomatie (A.G.R.I.D.) este un proiect al unui grup de tineri entuziasti, ce isi propune sa contribuie la descrierea si conturarea valorilor specifice activitatii asociative in spiritul creativitatii responsabile.

Grupul tinta al asociatiei este reprezentat de studentii, masteranzii, doctoranzii sau persoanele interesate de domeniul relatiilor internationale.

Geopolitica reprezinta o stiinta interdisciplinara extrem de importanta intr-o lume din ce in ce mai complicata. Se discuta tot mai mult despre globalizare, despre o lume multipolara, dar putini se intreaba cum se explica aceste concepte.

AGRID va asigura schimbul de experienta pozitiva intre tineri, in vederea cresterii nivelului de informare si a capacitatii de analiza geopolitica, precum si promovarea valorilor principiale ale cooperarii intre actori, a tolerantei si a unitatii in diversitate.

Prin conferinta "Dezvoltarea durabila. Miza geopoliticii contemporane. Strategia Romaniei", ce reprezinta atat lansarea oficiala, cat si primul eveniment de anvergura organizat de A.G.R.I.D., acestia incearca sa sustina dezvoltarea durabila pe toate planurile de actiune ale unei societati.

Conferinta va pune un mare accent pe strategia Romaniei de dezvoltare durabila, fapt ce va veni sa sustina si sa contribuie la startul multora dintre activitatile pe care ni le propunem pentru viitor. O privire de ansamblu asupra problemei va putea genera, fara indoiala, idei de strategii de dezvoltare durabila pentru diferite institutii, activitati, indivizi etc.

La conferinta vor fi invitati domnul Dr. Calin Georgescu, Director Executiv al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila si Domnul Silviu Negut, Geograf si Geopolitician.
Domnul Prof. Univ. Dr. Silviu Negut va contura o imagine asupra principalelor aspecte geopolitice introductive si ne va discuta despre incadrarea dezvoltarii durabile in tabloul geopolitic conceptual al contemporaneitatii, iar Domnul Dr. Calin Georgescu isi va concentra discursul asupra explicitarii conceptului de dezvoltare durabila si pozitionarea acestuia in seria paradigmelor marcante ale prezentului, analiza subiectului fiind aprofundata in ceea ce priveste situatia si strategia Romaniei.

×
Subiecte în articol: agrid