x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ASPA: Numărul persoanelor muşcate de maidanezi a scăzut cu 43%

ASPA: Numărul persoanelor muşcate de maidanezi a scăzut cu 43%

de Iulia Barbu    |    03 Noi 2013   •   15:16
ASPA: Numărul persoanelor muşcate de maidanezi a scăzut cu 43%
Sursa foto: Dan Blanaru/Intact Images

Numărul persoanelor muşcate de câini fără deţinator s-a redus cu 43% faţă de luna similară a anului trecut, conform datelor prezentate de Institututul Matei Balş.

Astfel, potrivit ASPA, în septembrie – octombrie 2012, la Institutul Matei Bals se înregistrau 1.476 de persoane muscate de câini fără stăpân din Bucureşti.

Rezultatul a venit ca urmare a acţiunii asupra haitelor şi câinilor agresivi, iar extinderea capacităţii de capturare a facut ca termenul de soluţionare a sesizărilor să fie redus cu 50%. De altfel, prioritatea zero au fost şcolile, grădiniţele, spitalele şi parcurile. "Toate informatiile primite la dispecerat sunt centralizate si ne-au ajutat semnificativ în prioritizarea acţiunilor de capturare. Mulţumim cetăţenilor care au apelat la nr. de telefon 021.9844 şi ne-au oferit din timp informaţii utile, pentru că astfel am reuşit să prevenim incidentele", a precizat Răzvan Băncescu, coordonator proiect ASPA.

Au fost capturaţi, astfel, 3.052 de câini, dintre care 943 de câini au fost adoptaţi de persoane fizice, iar 881 au fost adoptaţi de adăpostul Dogtown, de la Uzunu. Alţi 298 de câini sunt în curs de adopţie.

Cei interesaţi au ales câinii, iar ASPA îi sterilizează în vederea adopţiei. 200 de câini vor fi adoptaţi de ONG, iar 98 de persoane fizice. De altfel, au fost luate măsuri şi în privinţa adăposturilor ilegale, amendate cu 50.000 de lei. Alţi 4 câini au fost găsiţi în stradă, deşi fuseseră adoptaţi de curând. Aceştia au fost duşi în adapost, iar ASPA va depune toate documentele la Poliţie, în vederea iniţierii cercetării penale.

Locuri noi în adăposturi

Potrivit ASPA, se lucrează la finalizarea investiţiei de la adăpostul de la Mihăileşti, însemnând încă 500 de locuri. Până la sfârşitul anului se va amenaja încă un adapost de minimum 2.000 de locuri. După ce capacitatea de adăpostire va fi extinsă, se va acţiona pentru intensificarea acţiunilor de capturare, cu o ţintă de prindere de 3.000 de câini pe lună, a precizat Băncescu.

×
Subiecte în articol: caini maidanezi