x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Associated Press: Cu vrăjitoria nu-i de glumit în România. E tolerată chiar şi de biserică

Associated Press: Cu vrăjitoria nu-i de glumit în România. E tolerată chiar şi de biserică

06 Ian 2011   •   09:38
Associated Press: Cu vrăjitoria nu-i de glumit în România. E tolerată chiar şi de biserică

Agenţia Associated Press  a dedicat României una din principalele sale ştiri internaţionale. Subiectul care a atras atenţia agenţiei este decizia guvernului de a taxa veniturile vrăjitoarelor. Reporterii americani au discutat cu două dintre persoanele direct interesate de această decizie. "Cu vrăjitoria nu-i de glumit în România. Superstiţiile vechi de secole sunt tolerate chiar şi de Biserică", scrie Associated Press, citată de antena3.ro.

Ziariştii americani i-au luat primul interviu Mihaelei Mincă, din Mogoşoaia, care se prezintă drept "cea mai puternică vrăjitoare din România". Ea spune că nu are nimic împotrivă să plătească impozit pe veniturile sale. „Sunt foarte fericită, pentru că guvernul român consideră că aceste haruri magice ale noastre, care se practică în toată lumea, pot fi recunoscute”, a declarat vrăjitoarea.

De cu totul altă părere este Brăţara Buzea, descrisă de către Associated Press drept "o regină a vrăjitoarelor", care a făcut şi închisoare pentru vrăjile sale, pe vremea lui Ceauşescu. Obligaţia de a plăti impozite a înfuriat-o la culme pe Brăţara, care ameninţă conducerea statului cu puterea licorilor sale magice. „Eu fac şi de bine, şi de rău. Nu mi-e frică de nimeni, nici de preşedintele ţării nu mi-e frică. Că dacă el vrea să se ia de mine, să ne fie cu iertare...”.

Regina vrăjitoarelor ar fi totuşi, de acord să plătească impozite, dar numai sub forma unei taxe anuale fixe şi doar dacă guvernul dă şi el ceva, în schimb. „Vor să plătim impozite? Să ne creeze condiţii... şi să ne facă şi o pensie, la o vârstă oarecare”.

Associated Press nu uită să amintească nici de controversa pe tema "energiilor negative" care ar fi fost folosite în timpul ultimei campanii pentru alegerile prezidenţiale.

×