x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Associated Press: În România, presa este la fel ca terorismul

Associated Press: În România, presa este la fel ca terorismul

24 Iun 2010   •   00:00
Associated Press: În România, presa este la fel ca terorismul
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul National

Presa internaţională a preluat în număr mare comentariile agenţiei americane Associated Press, care subliniază că presa din România a fost adăugată, alături de terorism, corupţie şi crima organizată, pe lista ameninţărilor la adresa securităţii naţionale.



Ca şi alte ţări, România consideră terorismul, corupţia şi crima organizată ca potenţiale ameninţări la adresa securităţii naţionale. Dar Guvernul consideră că şi presa trebuie adăugată pe această listă, comentează Associated Press, adăugând că jurnaliştii români califică documentul Consiliului Naţional de Apărare drept o lovitură la adresa libertăţii presei într-o democraţie.

Agenţia americană comentează că relaţiile dintre Guvern şi presă au devenit din ce în ce mai tensionate în ultimii doi ani, de când România a intrat în recesiune, adăugând că ziarele şi televiziunile, dintre care unele sunt deţinute de jucători politici, sunt în general părtinitoare, susţinând sau opunându-se Guvernului.

Comentariile agenţiile americane sunt preluate de numeroase publicaţii şi televiziuni americane şi canadiene, anunţă Mediafax. Postul de radio sârb B92 precizează că Strategia de Apărare discutată în CSAT stipulează ca vulnerabilităţi campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice.

×