x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Astărăstoae: ”Cei care organizează sistemul sanitar nu-i iubesc nici pe medici, nici pe pacienţi şi au doar interese financiare”

Astărăstoae: ”Cei care organizează sistemul sanitar nu-i iubesc nici pe medici, nici pe pacienţi şi au doar interese financiare”

13 Mar 2012   •   13:37
Astărăstoae: ”Cei care organizează sistemul sanitar nu-i iubesc nici pe medici, nici pe pacienţi şi au doar interese financiare”

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, nu mai crede in reforma din sanatate, in actuala conjuctura la nivel global. Astarastoae sustine ca cei care organizeaza sistemul sanitar nu-i iubesc nici pe medici, nici pe pacienti si au doar interese financiare.

"Nu mai cred in reforma sistemului de sanatate, in actuala conjunctura la nivel global. Cei care organizeaza sistemul sanitar nu-i iubesc pe medici, nu-i iubesc pe pacienti, ci urmaresc numai interesul financiar. Institutiile statului ne ataca, ii intereseaza doar interesul lor, seamana ura, invidie. Cum sa construiesti pe acest sistem. Nu mai cred in reforma sistemelor de sanatate intrucat constructia lor este falsa", a spus profesorul Astarastoae, potrivit Mediafax.

Presedintele CMR a vorbit despre cei 2.000 de bolnavi de cancer aflati pe listele de asteptare pentru a primi tratament. "Acesti bolnavi pot muri pentru ca ei nu pot fi tratati. Unde este responsabilitatea statului?", s-a intrebat presedintele CMR.

Potrivit profesorului Astarastoae, sistemul de sanatate a fost construit gresit de la inceput, pentru ca nu a definit valorile si demnitatea umana.

"Intr-un an, 63.000 de oameni ar fi putut fi salvati. In Germania au fost in acel an 11.000 de decese nejustificate. Care este politica autoritatilor pentru a evita astfel de situatii? Aceea de a semana ura ancestrala fata de doctori. Ipocrizia a depasit orice limita. Are obligatia CNAS sa faca reforma? Nu. CNAS are obligatia sa gestioneze niste bani care nu sunt ai ei. Sunt medicii ticalosi pentru ca prescriu medicamentele necesare bolnavilor? Cum poate pacientul sa aiba o relatie buna cu medicul daca doctorul ii este prezentat ca un infractor", a adaugat presedintele CMR, care a precizat ca 11.000 de doctori au plecat sa lucreze in strainatate, iar in curand ar putea fi inchise spitale pentru ca nu mai sunt medici.

"Nu inteleg ura ancestrala a medicilor care ajung in functii de conducere fata de doctori si pacienti", a mai spus profesorul Astarastoae.

×