x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Astăzi încep înscrierile pentru prima sesiune a Bacalaureatului. Vezi calendarul probelor

Astăzi încep înscrierile pentru prima sesiune a Bacalaureatului. Vezi calendarul probelor

28 Mai 2012   •   05:59
Astăzi încep înscrierile pentru prima sesiune a Bacalaureatului. Vezi calendarul probelor

Inscrierile pentru prima sesiune de Bacalaureat incep astazi si se vor incheia la 30 mai. Inscrierea candidatilor pentru examenul de Bacalaureat se face prin fisa-tip informatizata, la secretariatele liceelor pe care acestia le-au absolvit.

Proba A, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana va fi sustinuta in perioada 11 - 13 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a examenului.

Proba B, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, se va desfasura in intervalul 13-15 iunie.

Proba D, privind evaluarea competentelor digitale, se va derula intre 18 si 22 iunie, iar proba C, de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, va avea loc in perioada 25-27 iunie.

La 2 iulie vor incepe probele de examen scrise, care se vor desfasura pe parcursul a patru zile. Astfel, la 2 iulie, elevii vor avea de sustinut proba scrisa la limba si literatura romana, iar la 3 iulie, proba scrisa la limba si literatura materna.

Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va fi sustinuta la 4 iulie, iar ultima proba scrisa, cea la alegerea profilului si specializarii, va avea loc la 6 iulie.

Rezultatele obtinute la examenul de Bacalaureat vor fi afisate la 8 iulie, iar eventualele contestatii se pot depune la 9 iulie, in intervalul orar 8:00-12:00. Rezultatele finale vor fi afisate la 13 iulie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat va avea loc in perioada august-septembrie, iar inscrierile se fac in intervalul 16-20 iulie.

Camerele video de la BAC vor fi orientate doar catre elevi

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, sustine ca metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat va prevedea expres ca orientarea camerelor de supraveghere sa se faca direct catre elevi pentru a preintampina situatiile in care aceste camere erau orientate catre tavan.

"Camerele vor fi orientate catre elevi, in sala, lucru care nu era prevazut in metodologie si atunci au aparut situatii in care camera ba era cazuta jos, ba era inspre tavan", a declarat Liviu Pop.

Ministrul a spus ca toate cele 638 de centre de examinare la bacalaureat vor fi dotate cu camere de supraveghere.

Totodata, Liviu Pop a spus ca va incerca sa mareasca sumele cu care sunt platiti profesorii pe durata examenului de Bacalaureat, aratand ca nu este normal ca un coordonator la un centru de corectare a lucrarilor sa primeasca doar 400 de lei pentru o munca de doua saptamani.

In ceea ce priveste subiectele de la Bacalaureat, Pop a spus ca se vor folosi subiectele elaborate in timpul ministeriatelor predecesorilor sai, Daniel Funeriu si Catalin Baba.

×