x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Astăzi, se afişază rezultatele la bacalaureat

Astăzi, se afişază rezultatele la bacalaureat

05 Iul 2009   •   00:00

Prima afişare a rezultatelor examenului de bacalaureat va avea loc astăzi până la ora 16.00, iar în aceeaşi zi, pe segmentul orar 16.00-20.00, vor putea fi depuse contestaţiile.



Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB) recomandă depunerea contestaţiilor la examenul de bacalaureat în intervalul de timp specificat în metodologia de desfăşurare a acestui examen, a declarat, vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IŞMB, Marian Banu.

Potrivit acestuia, de depunerea contestaţiilor la timp depinde încadrarea publicării rezultatelor finale în intervalul indicat în metodologie.

Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 7 - 8 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 9 iulie.

Candidatul poate solicita Comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti să îşi vadă lucrarea/lucrările numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. Această solicitare nu poate conduce la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor. Cu excepţia candidatului, pot solicita să vadă lucrarea/lucrările doar membrii Comisiei judeţene de bacalaureat/a municipiului Bucureşti sau ai Comisiei Naţionale de Bacalaureat, în scopul reevaluării acesteia/acestora.

Se consideră promovat la examenul de bacalaureat candidatul care a obţinut cel puţin nota 5 sau calificativul 'admis' la fiecare probă orală, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minim 6. Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate sunt declaraţi 'respinşi'. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

La examenul de bacalaureat de anul acesta s-au înscris 220.000 de absolvenţi de liceu din toată ţara, dintre aceştia peste 23.000 în Bucureşti.

Cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat de anul acesta este programată în perioada 18 august - 1 septembrie. (V.A.)

×
Subiecte în articol: scoala bacalaureat