x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atac armat asupra autocarului în care se afla Mircea Geoană? • VIDEO

Atac armat asupra autocarului în care se afla Mircea Geoană? • VIDEO

10 Noi 2008   •   00:00
Atac armat asupra autocarului în care se afla Mircea Geoană?  • VIDEO

Persoane încă neindentificate au luat duminică seară la ţintă autocarul în care se afla preşedintele PSD, Mircea Geoană, reprezentanţi ai staff-ului său de campanie şi mai mulţi jurnalişti. 



Autovehiculul se întoarcea dintr-o acţiune de campanie a partidului, fiind integral vopsit în culoarea roşie, branduit cu sigla PSD şi cu fotografiile liderului partidului. Totul s-a întâmplat în dreptul localităţii Otopeni, la intrarea în Bucureşti

În urma incidentului, parbrizul autocarului a fost spart, potrivit imaginilor putând fi vorba fie de pietre, fie de gloanţe de cauciuc. Având în vedere gravitatea incidentului, Antena3.ro a reconstituit filmul evenimentelor pe baza mărturiilor unor persoane care se aflau în autocar în timpul atacului.

"Geoană a dispus continuarea drumului"
"Ne aflam prin zona Otopeni când am simţit nişte izbituri pe acoperişul autocarului. Am crezut iniţial că am fost loviţi cu pietre de cineva aflat pe drum. Geoană a dispus însă să se continue drumul fiind grăbit să ajungă la o manifestare electorală care urma să se ţină în Parcul Naţional din Capitală. Acolo a reclamat incidentul unor poliţai, care după ce au examinat autocarul au susţinut că ar fi urme de glonţ, nu de piatră" au declarat pentru Antena3.ro surse apropiate liderului PSD, aflate în acel moment în autovehiculul electoral.

Patru lovituri şi un glonţ lipsă
Potrivit surselor citate, autocarul a fost lovit de patru ori: trei lovituri au fost încasate de parbrizul faţă securizat al maşinii, fisurându-l, iar a patra izbitură a fost constatată la nivelul acoperişului. "Nu am văzut vreun glonţ sau vreo piatră în interiorul maşinii", au mai spus persoanele citate.

"Era noapte, nu era vizibilitate. Nu am văzut cine a făcut asta. Rămâne ca poliţia să constate şi să tragă concluziile de rigoare" a declarat pentru Antena3.ro un ofiţer de presă al liderului PSD.

Luni, la sediul PSD, şoferul maşinii a declarat, însă, că la Podul Otopeni s-a tras asupra sa cu armă cu aer comprimat de patru ori şi a spus că nu a oprit maşina, pentru că s-a temut că se va mai trage.

El a susţinut că autocarul a fost secondat de mai multe maşini, una frânându-i în faţă.

Vicepreşedintele PSD Gabriel Oprea a declarat că şoferul a făcut bine că nu a oprit, pentru că s-a tras cu armă. Conform lui Oprea, luni va fi făcută o constatare pentru a se stabili circumstanţele producerii incidentului şi, în funcţie de aceasta, se va decide asupra unei eventuale plângeri către autorităţile competente.

Poliţiştii au înconjurat cu bandă galbenă zona în care se află autocarul, au făcut fotografii şi au inspectat interiorul maşinii.

Ei au interzis accesul persoanelor străine în autovehicul.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a cerut Poliţiei expertiza balistică în legătură cu incidentul în care a fost implicat autocarul de campanie al PSD şi în care şoferului acestuia susţine că asupra sa s-a tras cu armă cu aer comprimat.

Geoană a afirmat că şoferul autocarului de campanie a sesizat, duminică, în timpul unei deplasări, că a fost urmărit pe DN 1.

Liderul PSD a arătat că există probabilitatea ca echipa de campanie care se afla în autocar să fi fost supravegheată pe tot parcursul zilei de duminică în deplasarea din judeţul Prahova.

Potrivit liderului PSD, din declaraţiile şoferului autocarului rezultă că atacul a reprezentat un act "premeditat" şi o încercare de folosire a violenţei în campania electorală. Geoană a mai arătat că, până la expertiza făcută de Poliţie, PSD va fi reţinut în declaraţii şi a precizat că se va acţiona în limitele legii pentru a identifica autorii unor eventuale fapte penale.

Întebat dacă bănuieşte pe cineva, Mircea Geoană a spus că nu poate face supoziţii.
Mediafax,  www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: romania psd geoană